Лудогорец ще гони задължителна победа срещу Арда

Ботев Пловдив - Лудогорец

Лудогорец посреща Арда (Кърджали) в среща от 17-ия кръг на efbet Лига. Разградчани се надяват да продължат със силните си игри и да запишат нов успех срещу този съперник. Кърджалии не са за подценяване и със сигурност не са обречени, но задачата им да се тръгнат с точки от „Хювефарма Арена“ изглежда доста трудна.

Статистиката между двата тима до момента е силно в полза на „Орлите“. Те нямат загуба от този съперник в 5 изиграни срещи. В Разград Лудогорец е с 3 победи от 3 изиграни мача. Това дава сериозно самочувствие на домакините, че ще продължат с добрата си серия.

Разградчани са се запътили към нова титла и не могат да си позволят да губят точки. Отборът на практика приключи с участието си в Европа, като му остава само един протоколен мач с Мидтиланд другата седмица. Това ще му позволи да съсредоточи всички усилия в първенството.

От друга страна обаче играчите на Станислав Генчев далеч не изглеждат толкова стабилни, колкото ги познаваме от миналите сезони. „Зелените“ показват доста колебания, като това си пролича и в гостуването на ЦСКА 1948 (0:2). Отборът обаче бързо се съвзе и в следващия кръг надви прекия си съперник за титлата ЦСКА, което му върна самочувствието.

Арда пък няма чак толкова големи амбиции в първенството. Отборът се цели в топ 6 и затова всяка точка ще му бъде от полза. Кърджалии показват добри игри напоследък, като имат само 1 загуба в последните си 6 мача. Проблемът е, че тимът твърде рядко побеждава, като цели три от тези мачове бяха равенства.

Лудогорец продължава да изпитва сериозни проблеми с контузени играчи. В лазарета в момента са Недялков, Текпетей, Са, и Вандерсон. Треньорът Станислав Генчев вероятно ще заложи на Пат на вратата и пред него Икоко, Пластун, Терзиев и Пинас в защита. Баджи и Гонсалвеш ще бъдат дефанзивните халфове, а Ману ще действа като плеймейкър. Чибота и Десподов ще действат на крилата, а в атака ще започне Сотириу.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Пат, Икоко, Терзиев, Пластун, Пинас, Баджи, Гонсалвеш, Ману, Десподов, Чибота, Сотириу

АРДА: Караджов, Желев, Петков, Рубежич, Кики, Котев, Зехиров, Иванов, Коконов, Делев, Жуниньо


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ