Белгийци искат Ивайло Петев за треньор!?

ивайло_петев

Българският селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев е бил потърсен за треньорския пост в белгийския Остенде. Връзката между него и белгийския клуб е направена от хърватски агенти, които представляват старши треньора на Стандарт (Лиеж) Лука Елзнер.

Самият Петев обаче не е могъл да се ангажира с конкретен отговор, тъй като има актуален договор с футболната федерация на Босна и Херцеговина за още две години. Белгийският клуб има сериозни финансови възможности, откакто беше поет от компанията Pacific Media Group, базирана в Хонконг.

Pезултатите обаче не отговарят на очакванията и отборът е на 15-о място в класирането, само със 17 точки и пет поредни загуби. Съдбата на младия и неопитен германски треньор Александер Блесин изглежда предрешена, а шефовете явно са започнали търсене и едно от имената, което се коментира, е това на Ивайло Петев.

Самият Петев обаче е фокусиран върху предстоящата декемврийска контролна среща на националния отбор на Босна и Херцеговина срещу САЩ. Мачът ще се играе на 18-и декември в Лос Анджелис от 03.00 часа българско време, но не извън официалните дати на ФИФА. Така той няма да може да разчита на най-доброто и почти на никакви чужденци.

Сайтът sportsport.ba съобщава, че молби за визи са подали Селмир Пидро, Андрей Джоканович, Нуман Курдич, Белмин Диздаревич от ФК Сараево, Хървое Баришич, Игор Савич и Йосип Чорлука от Зрински Мостар, както и Харис Овчина и Мехмед Чосич от Вележ (Мостар). Очакванията са да бъдат викнати играчи и от други местни клубове като Железничар (Сараево) и Тузла Сити, но имена не се споменават.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ