Милко Георгиев разсекрети истината: Знам много неща, ще ги кажа

7 Dni Sport30.11.2021
Милко Георгиев

Бившият административен директор на ЦСКА Милко Георгиев гостува в предаването “Червен картон” в Българска Свободна Телевизия. Ето как той коментира ситуацията в БФС.

Г-н Георгиев, не смятате ли, че като цяло проблемите в българския футбол се коренят в управлението, което е базирано в новопостроената база с помпозното име “Домът на футбола”. Борислав Михайлов се прочу и станахме за смях пред света с тази оттеглена оставка, но е факт, че той бе преизбран…

– Искам да направя една поправка. Борислав Михайлов не е преизбран, защото той не е вписан. Тук е разковничето. Нека не си мислят великите юристи във футболния съюз, че хората отсреща сме неграмотни, както са неграмотни администраторите на БФС. Тази тънка сметка, която си я правят, а именно до март месец да не впишат новото ръководство, а то няма да може да се впише, защото протоколът ще докаже, че изборът е бил нелигитимен. Невписвайки го, те ще бъдат глобявани всеки месец 500 лева, хиляда лева, пет хиляди лева. Това за тях не е проблем. Те ще си ги плащат, но ще продължат да управляват в състава, който беше допреди конгреса. И така до месец март. И тогава посредством тези декларации, които опитват да пробутват на клубовете, но те нямат никаква правна стойност и посредством тях и посредством натиск върху клубовете да бъде преизбран Михайлов. Другото нещо, което се цели е възможно по-дълго време да бъде запазена сегашната клика в Бояна. Причината е, че някои действия, за които имаме информация, че са неправомерни могат да загубят давност.

Говорите за нахлуването на ГДБОП в офисите на БФС…

– Не знам дали е ГДБОП или друга структура, но спокойно могат да им открият по един офис във футболната централа, защото там има доста работа. Друг е въпросът дали този път държавата ще има волята да си влезе в ролята на регулатор и да разръчка това котило там.

Съгласен ли сте, че корупцията и задкулисието в БФС идва от Делиормана, както заяви наскоро един друг бивш директор в ЦСКА – Николай Дончев?

– За да има корупция, тя трябва да се докаже. За да се докаже, трябва да има разследване. Ако няма разследване, нищо не можеш да докажеш. Уговорени мачове у нас има и трябва да си пълен дебил, за да не можеш да събереш две и две…

Или да си пишете “шестица” като Борислав Михайлов…

– Той е безумен наглец. Той си писа “шестица”, че нямало доказана корупция и в случая е много прав. Трябва да се докаже, а за да се случи, трябва да се разследва. Няма какво да се заблуждаваме. Единственото, в което съм убеден е, че екипът на Бербатов, където не са един и двама души трябва да продължат със същия плам, да не се отказват и да не спират. Един приятел ми се обади и ме попита защо толкова хваля Бербатов и дали не ми е дал пари? Аз Бербатов не го познавам и никога не съм разговарял с него. Единствените, които познавам са Петър Величков и Стилян Петров. Стилян живее от години в чужбина, а с бат’Петьо се чуваме от време на време по празници. Нямам никакво отношение към процесите, които те развиват. Това, че мислим по един и същи начин е очевадно. Искаме си да ни се върне това удоволствие да наблюдаваме футбола, който помним, а да не гледаме сегашната грозна картина. Не може да се хвалиш, че си купил топкохвъргачка. Това е все едно в телевизията да се похвалят, че са си купили камери. И в същото време базата в Бояна, която е най-скъпата база на квадратен метър в целия европейски съюз да дъни нон-стоп чалга. Цяла София да знае, че ресторантът е на сина на президента, а ти да смяташ, че всичко е точно. И това е върха на айсберга. А ако започнем да ровим надолу? Но да се върнем на темата – до март няма да впишат и ще правят всичко възможно съдът да не вписва. Те правят всичко възможно това да се случи, за да могат да си подготвят нещата. Боби Михайлов беше предаден от неговите си хора. За него това бе страшен удар. Те му забиха нож в гърба. Никой не очакваше Бербатов да постигне този резултат. Аз твърдя, че резултатът на Бербатов е повече от резултата на Михайлов, но те крият и не показват документите.

Оптимист ли сте за бъдещето?

– Аз винаги съм оптимист. Важното е хората да разберат, че трябва да се направи промяна в структурата на управлението на футболния съюз. Няма друг начин. Да, приемаме, че Бербатов не е правилният човек. Но хората ще разберат, че когато не са доволни винаги могат да съберат 30 процента и да подадат искане за нов конгрес. Но нека да видим дали Бербатов е по-добър или не. Дайте му шанс! Ние от 15 години – едно и също. Не може да ходиш пиян по форумите и да се излагаш…

Министър Кралев каза, че тогава му се е бил схванал крака на Борислав Михайлов…

– На мен съвсем други неща ми каза… Толкова много неща мога да разкажа, но не искам да влизаме в жълтини…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ