Ските ни очакват да спечелят 10 квоти за Олимпиадата в Пекин

Световнаа ски купа Банско, Бобев

Ръководството на Българската федерация по ски се надява на десет квоти за зимните Олимпийски игри в Пекин през февруари догодина.

„В момента имаме шест потвърдени квоти – три в алпийските ски и по една в сноуборда, ски-скока и ски-бягането. Имаме възможност за още четири – две в алпийските ски и две в ски-бягането. Квотите ще се определят според ранглистата на (световната федерация) ФИС на 20 януари. Разчитаме нашите спортисти да покажат най-доброто в следващите почти два месеца. Осигурихме оптимални условия за подготовка през лятото, според възможностите на федерацията. Всички състезатели и треньори са ваксинирани. Надяваме се да бъдат здрави и да разкрият потенциала си“, каза заместник председателят на БФСки Георги Бобев.

Екип от специалисти от централата ще се включи и в организацията на Зимните Игри от 4 до 20 февруари в Китай.

„Общо с доброволците над 15 души от Българската федерация по ски, някои от тях с лични покани, ще участват в организацията за Зимната Олимпиада. Явно, това, което правим като домакини на големи състезания в последните години, се оценява“, каза още Бобев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ