Нападател на Славия с молба към Венци за български паспорт

Жуниор Мапуку

Нападателят на Славия Жуниор Мапуку излезе с призиви към президента на клуба Венцеслав Стефанов да му съдейства за български паспорт, който би му помогнал да играе за националния ни отбор.

През тази есен 31-годишният Мапуку се върне у нас и облече белия екип, след като преди това бе играл за Левски и Берое.

„Със сигурност бих искал да имам български паспорт и да играя за националния отбор на България. Това е една от държавите, която ме накара да се чувствам като у дома си, да се чувствам силен футболист. Искам да остана колкото е възможно повече в България. Може би ще говоря с нашия президент господин Стефанов, за да ми извади български паспорт“, коментира Мапуку пред предаването „Код спорт“.

Интересното е, че подобно изказване нападателят прави през август 2017-а, когато е част от Левски. Тогава отново изразява желание за бг паспорт и да е част от селекцията на Петър Хубчев. Белите започнаха подготовка за гостуването на Берое във вторник. Треньорът Златомир Загорчич е направил разбор пред тима и най-вече на представянето към края на мача с Ботев Пд, когато допусна липса на концентрация.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ