Кобрата удиви с признание след победата над Мир: Не исках да го пращам в болница

Кубрат Пулев - открита тренировка (4)

Българският боксьор Кубрат Пулев разкри причината, която е довела до бързата му победа над ММА боеца Франк Мир в дебютното издание на новия спортен формат Триад Комбат. Както е известно, Кобрата нокаутира американеца в края на първия рунд и след това получи шампионски пояс за победата си. Българинът призна, че не е искал да праща Мир в болница и просто е изчакал съдията да прекрати мача.

„Съперникът ми е много добър и го уважавам. Все пак е шампион в ММА. Аз обаче бях прекалено бърз за него и Франк Мир изобщо не виждаше ударите. Оказах се прекалено добър за него. Триад Комбат е невероятен нов формат и може би това е бъдещето. ММА е хубав спорт, но боксът е на по-високо ниво“, каза Пулев след мача.

„Франк Мир беше добре подготвен. Не очаквах толкова бърза победа, тъй като е силен съперник. Това е нов спорт, правилата са нови за всички и никой не знае какво може да очаква. Заради това нямаше как да подценя битката. Той не успя да се справи с моите удари, особено с десния прав, който тренирах дълго време. Това донесе успеха. Усетих колко силен десен прав му пласирах и бях изненадан, че не падна на земята. Просто изчаках съдията да види ситуацията и да прекрати мача. Все пак това е спорт и не исках да пращам никого в болницата“, коментира Кобрата пред bTV в директно включване.

Капитанът на ММА отбора за галавечерта в Арлингтън Куинтън Джаксън опита да се оправдае загубата на Франк Мир. Според него съперникът на Кобрата е бил контузен, но не е искал да разваля битката и затова е излязъл срещу българския боксьор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ