Царско село изпусна Ботев (Враца) в опашкарското дерби

царско село - ботев пловдив

Ботев Враца и Царско село завършиха 0:0 в откриващия мач на 16-ия кръг на efbet Лига. Тимът на Любослав Пенев имаше инициативата през по-голямата част от двубоя, но играчите показаха неточен мерник, а и вратарят Красимир Костов имаше добри изяви.

Царско село създаде първата опасност в мача във 2-ата минута. Ален Стеванович се озова на върха на атаката на Царско село и стреля, но право в ръцете на Костов. Царско село организира добра атака в 8-ата минута. Димо Бакалов и Ален Стеванович направиха двойно подаване, след което последният стреля, но много неточно в аут. В 15-ата минута Васил Шопов центрира в наказателното поле на Ботев, където Димо Бакалов бе оставен непокрит и стреля, но слабо и Красимир Костов спаси.

Лукас Диас преодоля в 32-ата минута Антонио Георгиев, след което стреля, получи се рикошет в играч на Ботев Враца, а топката премина застрашително близо от левия стълб на вратата на Костов и излезе в корнер, след който не се получи нищо опасно.
Матеус Касини центрира от фал в 37-ата минута в наказателното поле на Царско село, където Янко Георгиев излезе да улови топката, но се сблъска с Васил Шопов и я изпусна. Тя попадна в Йоан Бауренски, който шутира, но Георгиев се намеси отново и този път успя да спаси.
Футболистите на Ботев Враца имаха претенции за дузпа в 57-ата минута, но съдията Волен Чинков подмина ситуацията, а ВАР се съгласи с решението на рефера. След центриране от корнер в наказателното поле на Царско село, Дориан Бабунски стреля с глава, след което имаше претенции, че играч на гостите е играл с ръка.

Царско село пропусна две много добри възможности да поведе в резултата в 77-ата минута, само в рамките на няколко секунди. Първо след центриране от корнер в наказателното поле на Ботев се получи разбъркване, а топката попадна във Васил Шопов, който стреля, но Красимир Костов се намеси и спаси. Малко по-късно Лукас Диас подаде към Миси Мезу, който овладя топката на гърди, след което стреля, но Костов демонстрира чудесен рефлекс и успя да избие в корнер.

Пред Миси Мезу се откри не лоша възможност в 80-ата минута, когато той стреля от дистанция, но неточно в аут.

След този кръг и двата отбора остават в дъното на таблицата. Царско село е последен с 11 точки, докато Ботев има 13. В следващия кръг Царско село приема Левски, а Ботев гостува на адашите си от Пловдив.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ