Съдия удари треньор на ЦСКА в главата. „Армейците“ показаха и снимка

7 Dni Sport26.11.2021
ЦСКА, Емблема

Със скандални ситуации завърши едно от дербитата, което ще реши изхода от хокейното първенство на България.

ЦСКА победи шампиона Ирбис с 5:2 (1:1, 2:2, 2:0) в драматичен мач, който беше решен в последните две минути, когато „армейците“ вкараха двата решителни гола. Преди това „червените“ първо поведоха с 1:0 и с 3:1, но и двата пъти Ирбис успяваше да изравни. Това е втора загуба на шампионите в директен сблъсък с един от конкурентите за титлата, след като преди това отстъпиха на носителя на купата на България НСА. Срещата завърши с два инцидента, при които потърпевши бяха треньорите на двата отбора Ивайло Велев (Ирбис) и Кирил Ходулов (ЦСКА).

Капитанът на ЦСКА Иван Ходулов вкара първото и последното попадения в мача. Чешкото попълнение Николас Ланг, Калоян Вачков и Богдан Иванов също бяха точни за победата. Вратарят Иван Стойнов направи 49 спасявания. Явор Славчев, Станислав Мухачов и Николай Божанов вкараха за Ирбис, а стражът на тима Димитър Димитров отрази 44 удара.

След края на мача първо имаше инцидент на пейката на ЦСКА. Треньорът на тима Кирил Ходулов се оплака, че е бил ударен в лицето от един от лайнсмените. След това, на излизане от залата, наставникът на Ирбис Ивайло Велев беше замесен в меле, в което се включиха и играчи на отбора. Не стана ясно каква е причината и кои са останалите участници в инцидента. Заради тази случка Велев отказа да застане пред камерата на телевизията, излъчваща мача.

„Това, което се случи беше очаквано, тъй като от години апелирам действащи хокеисти да не ръководят мачове от първенството. Шокиран съм от това действие. Има емоции по време на мач и реферите са хората, които трябва да ги укротят. Но да идва съдията след края на мача и да държи сметка на треньор за негово поведение, това е недопустимо. Очаквам да видя какво ще бъде наказанието, защото трябва да има реакция“, коментира Кирил Ходулов пред телевизия „b1b box“.

„През третата третина едва оцеляхме заради много наказания, които изтърпяхме и благодарение на отличния ни вратар Иван Стойнов. Стана хубав мач, тъй като и двамата вратари са много добри. Имаше положения и пред двете врати. 5:3 е хокеен резултат. Това не е футбол и повече голове в мача си е в реда на нещата“, добави треньорът на ЦСКА.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ