Юрген Матей: Трябва да подобрим представянето си, когато държим топката

7 Dni Sport26.11.2021
Бодьо/Глимт - ЦСКА, Томас Лам

Капитанът на ЦСКА Юрген Матей бе доста разочарован от загубата на „червените“ от Будьо/Глимт в груповата фаза на Лигата на конференциите. Централният бранител сподели, че в Европа „армейците“ играят добре, но не вкарват голове.

„Мисля, че през първото полувреме имахме проблеми с пресата. След почивката успяхме да го направим. Дори и тогава обаче не бяхме добри с топката. Това трябваше да се свърши от първата минута. Мазику и Турицов трябваше да бъдат по-свободни в атака. Не се справяхме добре и при центриранията. Също така не успяхме да пресираме съперника, особено през първото полувреме. След почивката се борихме повече и имахме своите шансове“.

„Първото полувреме не бе добро, но през второто показахме, че можем да се борим със силни отбори, като Будьо. В Европа играем добре, но не вкарваме голове. В България е обратното – не играем добре, а вкарваме. Трябва във всеки един мач да играем добре. Трябва да подобрим представянето си, когато държим топката“.

„Показахме, че можем да се възстановим добре, когато имаме мачове през няколко дни. Трябва да се фокусираме върху мача с Лудогорец“, каза Матей.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ