Фурор за талантите на Мартин Стоев на Балканиадата! Нашите са на финал!

01f

Националите на България по волейбол под 17 години се класираха за финал на Балканиадата в Турция. Тимът, воден от Мартин Стоев, победи категорично Сърбия с 3:0 (25:15, 25:15, 25:22) в полуфинален сблъсък, изигран в Истанбул.

Най-резултатен бе капитанът Владимир Гърков със 17 точки (3 аса, 1 блокада), 16 добави Георги Татаров (1 ас, 1 блокада).

„Контролирахме мача от началото до края, само във втория гейм ни поведоха 6:3. Учудвам се тези деца как изпълняват тактическа дисциплина само с 20 дни лагер. Утре (бел. ред. днес) с турците ще е доста по-трудно, защото ми се струват доста възмъжали, или по-рано са възмъжали. Но финалът е различен мач, важното е, че сме на него и ще направим всичко възможно да спечелим“, заяви за Viasport.bg Мартин Стоев.

В битката за титлата днес  „лъвчетата“ ще се изправят срещу връстниците си от Турция, които надиграха безапелационно Гърция с 3:0 (25:17, 25:9, 25:19). Сърбия и Гърция ще спорят за третото място.

Големият финал е от 19:00 ч., а мачът за бронза е от 16:30 ч. В 14:00 ч. Черна гора и Румъния играят за петото място в турнира.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ