Драконови мерки за Григор Димитров и компания, нещата са сериозни

7 Dni Sport24.11.2021
Григор Димитров, Андриан Андреев, Александър Донски, Александър Лазаров, Димитър Кузманов

Преди няколко дни стана ясно, че неваксинираните играчи нямат да имат право на участие в първия турнир от Големия шлем за сезона и това веднага повдига въпроси дали някои състезатели ше се опитат да пробият системата с хитрост, представяйки фалшиви документи за ваксиниране, чрез които все пак да вземат участие на Аустрелиън Оупън.

От ATP обаче са решили да демонстрират нулева толерантност към подобни опити за измама, като ще нагалат изключително строги наказания при установени нарушения. Евентуално провинение би изправило състезателя пред цялата строгост на етичния тенис кодекс, който предвижда отстраняване от турнирите за тригодишен срок и налагане на сериозни глоби в размер на 100 хиляди щатски долара – съобщава френското издание L’Équipe.

Такова отношение очаква Григор Димитров и всички други участници на Аустрелиън Оупън.

Ако България се класира за поредното издание на АТП Къп условията ще бъдат същите за целия български отбор. Към този момент сме първа резерва в списъка с участници за надпреварата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ