Стойчо Младенов изчетка Жеферсон и каза истина за Чатакавич и Варела

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Стойчо Младенов

„На Чатакович и Варела трябва да се даде повече шанс, но времето не ни достига. Варела два пъти се контузва от моето идване. Тъкмо набере скорост и се връща назад. Бай се контузва четири пъти.“

Това каза треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов в чат с феновете на „червените“ в канала „Сектор Г подкаст“.

„Лам, Мухар, Мете и Калоян Кръстев ги поздравявам след всеки мач. Хвърлихме ги в битка още в първия ден, нямаха време за адаптация, но са успешни. Никога не съм спирал да следя наши кадри. Винаги, когато съм работил в ЦСКА, съм привличал 4,5,6 състезатели от школата. На много от тях съм дал шанс“, обясни още Екзекутора, който говори и за ротациите в тима:

„Всеки може да тълкува както си иска, но когато взимаме решение 99% от решенията са ни точни и верни. Категорично, аз съм човекът, който най-добре знае състоянието на всеки един състезател – кой може да изкара 30, 60 минути? Дали Жеферсон ще бъде по-успешен като ляв бек или дефанзивен халф? В този момент Жеферсон е един от най-добрите дефанзивни халфове в Европа, статистиката го показва. Не искам да влизам в полемика с всеки един фен. Не се съобразявам с мнението на абсолютно никой”, посочи той и разкри, че ръководството на ЦСКА е предложило на халфа Жуниор Нзила да премине в Литекс.

„Разполагаме с млади футболисти, пред които има голямо бъдеще. Митко Митков притежава уникални качества, но го преотстъпихме в Литекс, защото му е нужна игрова практика. Това е идеалният вариант за нашите талантливи играчи да трупат минути. Такава опция предложихме и на Жуниор Нзила, но той категорично отказа“, каза Стойчо Младенов, чието доверие френският полузащитник така и не успя да заслужи, като дори не попада в групата за мачовете.

Не е ясно по какъв начин щеше да се случи подобен трансфер, ако халфът се беше съгласил, тъй като той играе на „Армията“ като преотстъпен от швейцарския Киасо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ