Сериозен удар по Лудогорец! Орлите окапаха за битките с Цървена звезда и ЦСКА

фк_цска_1948_лудогорец1

Лудогорец понесе тежък удар след загубата от ЦСКА 1948 с 0:2 в Бистрица.

Разградчани окапаха сериозно преди ключовите сблъсъци с Цървена звезда и ЦСКА.

Старши треньорът на орлите Станислав Генчев няма да може да разчита на половин дузина играчи за двубоите в четвъртък в Белград и в понеделник на „Хювефарма Арена“.

С контузии терена в Бистрица преждевременно напуснаха десният бек Сисиньо и крилото Бърнард Текпетей. Прогнозите за фланговия футболист не бяха оптимистични след двубоя с ЦСКА 1948, като се заговори за проблем със страничната връзка, което може да го извади от строя за немалък период от време.

Ситуацията с бразилеца също е под сериозна въпросителна и не е ясно дали ще може да се оправи за четвъртък за визитата в групите на Лига Европа. Той стана изключително важен играч, тъй като може да действа както като десен, така и като ляв бранител. Ясно е, че Антон Недялков е извън строя до началото на зимната подготовка след операцията на глезена, която му бе направена в Португалия.

Централният бранител Жосуе Са също се възстановява от травма и почти сигурно няма да бъде на разположение за двата мача. Това прави ребуса в отбрана още по-сложен, най-вече за двубоя срещу ЦСКА, тъй като Оливие Вердон ще бъде наказан заради червения картон в Бистрица. Националът на Бенин пък виси с картони и в Лига Европа.

Най-сериозни шансове да се оправят до четвъртък имат Кирил Десподов и Алекс Сантана. Родният национал, който не бе в групата за мача с ЦСКА 1948, почти сигурно ще започне титуляр на „Райко Матич“, докато за Сантана ще се решава в часовете преди срещата.

Единствената добра новина за Станислав Генчев е връщането в групата на Каули Оливейра. Бразилецът обаче няма как да играе срещу Цървена звезда, тъй като е без картотека в Лига Европа, но пък може да бъде използван в мача срещу ЦСКА идния понеделник, въпреки че едва ли ще може да играе 90 минути. Така ситуацията с играчите преди двата ключови за съдбата на Генчев мача е доста притеснителна, пише „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ