Мъри Стоилов отсече: Аз съм виновен, че Цонев изпусна дузпата

станимир_стоилов

Наставникът на Левски – Станимир Стоилов, призна, че се е предоверил у себе си при избора на Борислав Цонев да изпълни дузпата срещу Ботев Враца. Както е известно, Цонев пропусна наказателния удар при нулевото равенство на „Герена“, но Мъри призна, че вината е изцяло на треньора за взетото от него решение.

Като цяло, Стоилов не бе доволен от представянето на отбора му в столицата през първото полувреме и алармира, че футболен мач не може да се спечели с 45 минути игра.

„Не сме доволни от резултата, имам забележки и към началото на мача. Започнахме неорганизирани. Мачът беше двуостър в първите 20 минути, не можахме да стартираме мача както трябва. След второто полувреме имахме преимущество на терена и върху топката. За съжаление не си вкарахме положенията”, започна Мъри.

„Да търсим причини – трябва да търсим увереността ни. Още първото полувреме имахме 3-4 идеални ситуации да подадем по-точно. Бари пропусна на празна врата. Трябва да се работи и да търсим по-голяма увереност пред завършващия удар. Не можем да кажем нищо за Миланов, не му е приятна травмата. До няколко дни ще стане ясно. Напуснаха ни двама от най-опитните играчи – Драган и Миланов, но ще трябва да се оправяме и без тях”, продължи Стоилов.

„Разпаднахме се тази седмица, травми. То се видя и първите 20-30 минути. След това отборът се събра и показа добро ниво, но чак през второто полувреме. Доволен съм, когато има повече мачове и това ще е добре. Надявам се да подобряваме и показваме добри игри. Имаме контузени, които трябва да се възстановят. Важно е отборът да подобрява представянето си. Аз определям кой да изпълни и вината е изцяло моя, че състезателят е изпуснал дузпа. Не търся причина в него, но смятам, че моето решение е грешно с оглед, че е пропуснал и първия мач между двата отбора”, завърши Станимир Стоилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ