Станимир Стоилов: Футболистите трябва да се молят, за да играят в Левски

Станимир Стоилов

Tреньорът на Левски – Станимир Стоилов, даде пресконференция преди утрешното домакинство на Ботев Враца. Срещата от 15-ия кръг на efbet Лига е от 17:30 часа на „Герена“. Мъри коментира както предстоящата среща, така и всички актуални теми при „сините“ – селекция, нови договори на футболистите и сдружението на феновете.

„При всички положения, след като дълго не са тренирали, особено Драган, ще е много трудно да вземе участие. Иван Горанов от два-три дни тренира, там нещата са в добра посока. За Бари ще решаваме днес и утре. Имаме сериозни проблеми, когато не сме водили нормален тренировъчен процес. Националите са здрави”, започна Стоилов.

„В интерес на истината, това беше най-слабият мач на Левски (б.а. последният мач с Ботев Враца) като мотивация, като игра и стил. Тогава Ботев Враца играха на високо ниво. Имаме да взимаме футболен реванш. Бяха по-добри. Надявам се пред нашата публика да направим добър мач. Имаме нужда от победи”.

„Надявам се националите да са в добро състояние. Трябва добре да различаваш двете неща – клуб и национален отбор. Основен фактор за футболистите са клубовете. Техният основен ангажимент са клубовете, там получават заплата. Нашите футболисти знаят ангажиментите към клуба. Не е добре, когато 15 дни имаш национали и контузии. Надявам се по най-добрия начин да наберем спортна форма”, продължи Стоилов.

„За младите, които подновиха договорите си, беше по мое желание. Тренират добре и имат желание да се развиват. Критерият при мен за младите е да са сериозни. Останалите – това са футболисти, с които сме преценили, че трябва да говорим. Няма да се молим на някого. Трябва да направим така, че футболистите да се молят да подписват с Левски. Клубът трябва да си върне предишния авторитет. Когато преценим, че някой е заслужил, ще говорим с него. Важен е и финансовият аспект”.

„За мен Враца са отбор, който играе комбинативен футбол, с голяма увереност. Бабунски е един от силните им играчи. Нашите защитници трябва да се справят по най-добрия начин. В първия мач не успяха да се справят добре”.

„Медиите всеки ден обявяват нови футболисти. Единственият сигурен футболист на този етап е Сонко. Когато имаме на 100% договорка с друг, ще го обявим. Не искаме нищо да крием. Нека има завършени неща, за да сме по-конкретни. Имаме интерес към много футболисти, където първенствата свършват, за да не плащаме трансферни суми”.

„Моето мнение за сдружението всичко го знаят. Важно е всичко да е документално изпипано. Казах го на феновете всеки да си каже притесненията и грижите, за да се изчисти всички. Ако не е добро за Левски, няма да се случи. Това е сдружение за всички привърженици. Основните неща са да помагаме на клуба с членски внос и да имаш право да избираш кой да ръководи клуба. Това е по пример на големите клубове в Европа. Опитваме се Левски да се върне на народа, но и левскарите да осигурим част от финансирането на Левски. Сираков изрази подкрепа. Акциите ще се прехвърлят, когато се съберат много левскари, за да няма съмнения. За да не се чуват небивалици, че някой може да се възползва. Няма да стане много бързо това нещо. Това ще е допълнителен стимул за клуба. Ние българите гледаме повърхностно на нещата. Всички ръководни фактори стояха на масата, всеки от фен клубовете изказа своите аргументи. Аз лично казах, че трябва да се изкоментират всички притеснения. Трябва да чуем всички. Не деля феновете. Няма организирани или неорганизирани – има привърженици на Левски”, завърши Мъри.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ