С 6 от 6 „Пирин“ (Разлог) продължава да е лидер

7 Dni Sport20.11.2021
Пирин Разлог

Пирин Разлог продължава да доминира в Елита, след като записа шеста поредна победа от шест изиграни мача. На второ място във временното класиране е отборът на Хебър Пазарджик, който обаче има изигран мач по-малко. На трета позиция е тимът на ЦСКА.

Дунав Русе 0-3 Пирин Разлог (22-25, 20-25, 21-25)

Oтборът на Пирин Разлог продължва своя победен ход в Ефбет Супер Волей и шест кръга след началото на шампионата, e непобедим. Този петък състезателите на старши треньора Благовест Катранджиев записаха категорична победа над отбора на Дунав Русе.

С две успешни атаки и един блок, Спас Байрев от Пирин за пореден път започна двубоя за своя тим по отличен начин. На няколко пъти двата отбора бяха близо в резултата (8-8, 17-17) в първия гейм, но тимът от Пирин успя да наложи волята си. Гостите поведоха от самото начало във втория гейм и успяха да задържат преднината си до края. Дунав опита да даде най-доброто от себе си в третия гейм, дишайки във врата на съперниците при 13-13, 16-16, но по-успешното представяне на блок от страна на Пирин Разлог се оказа ключово за успеха в тази част.

Спас Байрев грабна наградата за най-полезен играч в двубоя, завършвайки с 23 точки и 60% успеваемост в атака. Костадин Гаджанов пък записа 12 и забележителните 88% успеваемост.

Левски София 3-0 ПСК Локомотив Пловдив (25-16, 25-13, 25-12)

Столичният гранд Левски надигра категорично пловдивския Локомотив, записвайки победа с 3-0 за точно час игра. Състезателите на Андрей Жеков успяха да наложат волята си без никакви проблеми.

Стартирайки по-добре в първия гейм, “сините” контролираха случващото се на терена и отвориха мача в своя полза. Подобен сценарий се разви и във втория гейм, като в нито един момент пловдивчани не успяха да вземат инициативата. Левски показа надмощие и в третия гейм, и поздравявайки се с крайния успех, столичани записаха трета победа в Ефбет Супер Волей.

ЦСКА 3-0 Сливнишки герой (25-19, 25-19, 25-20)

Вечният съперник на Левски, ЦСКА също има повод за позитивни емоции този петък, след като се наложи с 3-0 над водения от Мартин Стоев отбор на Сливнишки герой.

Това е пета победа за отбора на ЦСКА и втора поредна, в който тимът на Александър Попов не губи дори гейм.

Ключов елемент за победата се оказа по-доброто представяне на сервис (10 аса за армейците в целия мач), което от своя страна затрудни посрещането на противника. За пореден път египетската звезда на “червените” Реда Хайкал и младият български талант Георги Татаров демонстрира топ форма, записвайки съответно 15 и 14 точки. За най-полезен играч на мача пък беше изрбран разпределителят Добромир Димитров.

Добруджа 07 0-3 Хебър Пазарджик (22-25, 8-25, 22-25)

Действащите шампиони от Хебър Пазарджик не допуснаха грешка в шести кръг от Ефбет Супер Волей. Безупречни до момента в Елита, състезателите на Мартин Бланко Коста се справиха с отбора на Дорбдужа 07.

Двата тима се преследваха в резутлата в първия гейм, но след 20-тата точка пазарджиклии успяха да намерят правилните решения и отвориха в своя полза. Това преклони домакините, които във втория гейм не успяха да намерят своя ритъм, записвайки едва 8 точки. Добруджанци демонстрираха подобрена игра в третия гейм, но гостите не допуснаха изненади и затвориха мача в три гейма.

Тодор Алексиев и Брадли Хънтър станаха топ реализатори в мача, записвайки по 14 точки всеки един.

Нефтохимик 2010 3-0 Славия (25-23, 25-21, 25-13)

Вицешампионите от Нефтохимик 2010 се справиха с младия отбор на Славия и записаха трета поредна победа в Ефбет Супер Волей (общо пета за сезона).

Състезателите на Николай Желязков стартираха по-добре в двубоя, но въпреки това, Славия не им позволи да натрупат голяма точкова разлика в първия гейм, поддържайки интригата жива до 25-тата точка.

Гостите успяха да вземат инициативата във втория гейм, водейки до 17-тата точка, но домакините съумяха да обърнат нещата в своя полза и да поведат с 2-0. Вдъхновени, бургазлии се наложиха и в третия гейм, демонстрирайки по-голяма прецизност в своята игра.

Юлиус Фиркал заби 20 точки (64% успеваемост) за победата на своя тим и грабна наградата за най-полезен играч.

„24 часа“ 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ