Славия се разправи с Царско село, излезе на трета позиция в efbet Лига

7 Dni Sport20.11.2021
Царско село - Славия, Радослав Кирилов, Георги Вълчев

Славия разби с 5:2 като гост Царско село в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора изиграха мач с много голови положения, в който „белите” стигнаха до успеха не без помощта и на вратаря на домакините Янко Георгиев.

„Царете” поведоха в 9-ата минута чрез Лъчезар Балтанов, но секунди по-късно Тони Тасев изравни. В 20-ата минута Емил Стоев даде аванс на „белите”. В 57-ата минута Радослав Кирилов бе точен за 1:3. В 74-ата минута Мартин Кавдански върна домакините в мача, но само две по-късно се разписа Питър Макрилос. Крайният резултат оформи Тони Тасев с втория си гол в мача от дузпа.

С успеха Славия събра 26 точки и се изравни с втория ЦСКА. Царско село остава на дъното с 10 точки.

Първата добра възможност бе за домакините. В 8-ата минута Лукас Диас стреля опасно от пряк свободен удар в долния десен ъгъл, но Светослав Вуцов изби в корнер. След неговото изпълнение защитата на „белите“ остави непокрит Лъчо Балтанов, който с глава нямаше как да сбърка от около два метра.

В ответната атака „белите“ изравниха. Тони Тасев получи отдясно. Фланговият нападател реши да стреля от малък ъгъл, Янко Георгиев не се намеси добре и топката се озова в мрежата му.

В 18-ата минута гостите бяха близо до обрат. Сашо Александров подкоси Людовик Соарес отляво на наказателното поле. Зад топката застана Тасев, който отправи чудесен удар, но този път Георгиев реагира добре и с помощта на гредата кълбото не се озова в мрежата му. Две минути по-късно Славия вече беше напред в резултата. Емил Стоев получи отличен извеждащ пас, който разсече защитата на „царете“. Нападателят напредна и копна топката над вратаря за 1:2.

Малко по-късно Миси Мезу се пребори с Венци Керчев и се озова фронтално срещу Вуцов, но не успя да намери очертанията на вратата. В 25-ата минута „царете“ отново бяха близо до изравнителен гол. Ален Стеванович намери Лукас Диас пред дъгата. Бразилецът отправи хубав фалцов удар, но опасно над вратата. Четири минути по-късно Славия организира нова опасна атака. Тасев напредна и намери отляво Ради Кирилов. Националът опита удар от малък ъгъл, но покрай вратата.

В 34-ата минута Дарко Тасевски намери Соарес пред наказателното поле. Защитникът отправи удар, при който Георгиев отново не реагира добре и изпусна топката. Иван Бандаловски обаче се намеси и изчисти с глава. Три минути по-късно Стеванович проби отдясно и пусна към Лукас Диас в наказателното поле. Бразилецът потърси долния десен ъгъл, но Вуцов успя да избие в корнер.

В 41-ата минута Ертан Томбак с хубав пас изведе Тасев зад отбраната на домакините. Бързоногото крило овладя, успя да преодолее Георгиев, но беше застигнат и топката му беше отнета. Офанзивният футболист падна в наказателното поле след съприкосновение със Сашо Александров, но главният рефер Георги Кабаков прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

Две минути след почивката Тасевски направи сериозен пропуск. Кирилов стигна до топката до аутлинията и върна към дузпата. Там Тасевски се пребори с Бандаловски, нагласи си топката и потърси далечния ъгъл, но стреля покрай вратата. В 51-ата минута Вуцов се отличи с ново спасяване. Попадийн пусна към Лукас Диас, бразилецът навлезе в наказателното поле и отправи коварен удар, но вратарят на Славия изби с крак.

В 57-ата минута Славия вкара трети гол. Янко Георгиев изби топката след центриране от корнер. Кълбото се озова в Радослав Кирилов, който от воле от границата на наказателното поле през куп от играчи намери долния десен ъгъл за 1:3.

В 74-ата минута Царско село се върна в мача. Милчо Ангелов засече центриране от корнер, но защитник в бяло блокира топката. Кълбото се озова в Карлос Охене, който отправи силен удар, но Вуцов успя да реагира. Там на-съобразителен беше Мартин Кавдански и отблизо нямаше как да сбърка.

Две минути след това Славия си върна аванса от два гола. Ради Кирилов направи няколко финта пред наказателното поле и отправи удар. Георгиев не успя да се намеси добре за пореден път в мача, като изпусна топката, а намиращият се наблизо Питър Макрилос вкара за 2:4.

В 85-ата минута гостите вкараха и пети гол. Тогава Тасев проби отляво, навлезе в наказателното поле, където беше фаулиран от Дилян Георгиев. Кабаков посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият, който с удар в десния ъгъл бе точен за 2:5.

„Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ