Борислава Съйкова: ЦСКА не е толкова далеч от Марица

109f0f74-779c-4469-98b1-09b6d9b3b2d7

След 2 сезона в румънския Галац Борислава Съйкова се завърна в ЦСКА. 21-годишната централна блокировачка се очакваше да започне кампанията във Франция, но вместо това тя предпочете да облече екипа на „червените“ и да опита да помогне на родния си клуб в борбата за медалите, а защо не и за титлата в женското ни първенство.

„Радвам се, че се завърнах у дома. Чувствам се прекрасно, защото това е моят клуб и обстановката тук ми липсваше много. Още повече се радвам, че ще имам възможността отново да работя под ръководството на Юлия Иванова и да се уча от човек като Тони Зетова. Това ще бъде безценен опит за мен. Имах възможност да играя в Нанси във Франция, но усетих, че сега не е моментът за такъв трансфер и предпочетох да се върна и да опитам да помогна на ЦСКА в борбата за медалите, а защо не и за титлата в първенството”, сподели за клубния сайт на „червените” Борислава Съйкова.

Макар и само на 21 години, тя е една от най-опитните в редиците на ЦСКА и ще опита да допринесе за израстването на останалите момичета в клуба.

„Ние сме млад отбор, аз самата съм само на 21 години, но се надявам, че с опита, който съм натрупала, ще успея да помогна на другите да израснат през този сезон. Вярвам, че имаме добър отбор, който разполага с много голям талант и може да постигнем нещо наистина сериозно този сезон. Двубоят с „Марица”, в който загубихме с 0:3, показа, че не сме толкова далеч от тях. Напротив, смятам, че ако изчистим грешките, които допуснахме тогава в решителните моменти, може да се надяваме да ги спрем. Загубихме геймове на 22 и на 21 точки, което е показателно, че сме близо и смятам, че ако продължим да работим усърдно и да се учим от грешките си, ЦСКА ще бъде в позиция да атакува титлата”, каза още Съйкова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ