Жалко! Спряха Ивет Горанова на четвъртфиналите на Световното

Ивет Горанова

Олимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова беше спряна на четвъртфиналите на световното първенство, което се провежда в Дубай, ОАЕ

В категория до 55 кг кумите българката отстъпи с 4:5 срещу представителката на САЩ Тринити Алън и по този начин се сбогува с мечтите си за златен медал.

Преди това Горанова започна надпреварата с успех с 1:0 над еквадорката Микаела Енрикес, дошъл след една единствена оценка „юко“.

Във втория кръг нашето момиче се наложи драматично с 5:3 над своята добре позната съперничка Анжелика Терлюга от Украйна в повторение на финала за златния медал от Олимпиадата в Токио.

На 1/4-финалите обаче победният ход на българката беше спрян от американката Тринити Алън, която след това отпадна и не успя да изтегли Ивет на репешаж за бронза.

В категория до 67 кг при мъжете пък Васил Ривов ще се бие за бронзов медал, след като бе изтеглен в репешажите от олимпийския шампион Стивън Да Коста. Французинът победи нашия представител в среща от 4-ия кръг по-рано днес.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ