Димитър Бербатов: Заповядайте истината

7 Dni Sport16.11.2021
Димитър Бербатов

Кандидатът за президент на Димитър Бербатов даде обширно интервю за „Дарик“ радио. Бившият напададел обяви, че е зареден с енергия за нов Конгрес, който ще се проведе на 18 март.

Бербо е на мнение, че миналия Конгрес, който се състоя на 12 октомври, няма да бъде признат от съда.

„Очаквано два софийски съдийски състава се произнесоха, че е спряно вписването на ръководството на БФС. Това означава, че пороците са толкова големи, че няма как да има друго решение. Оттук нататук започват делата. По този начин, когато се водят дела, те ще седят на своите позиции. Клубовете обаче видяха пороците и очакваното невписване е факт“.

„Има Конгрес, насрочен е на 18 март. Той си стои. Хората започват да се объркват. На 18 март изтича мандатът на сегашното ръководство. Един месец преди датата на конгреса могат да променят дневния ред. За да не се случи това, сме започнали подписка с клубовете. Искаме да сме сигурни, че следващият конгрес ще е изборен. Ако в БФС си мислят с хватки да останат по-дълго време, ще направим така, че това да не се случи“.

„Нищо не се промени за този месец след Конгреса. Ето така минава времето. Затова сме аз и моя екип и предприемаме тези крачки, за да не се стигна до там“.

„Протоколът не е вкаран в Търговския регистър, което е най-важното. Нашите юристи подадоха молба да видим дали тези документи са предоставени. Има възможност с техническа хватка да го скриеш, но защо го правиш, ако всичко е чисто. Чакаме да видим какво е записано в протокола. Има изявления, в които те казват, че всичко е пуснато“

„Имам екип от юристи, за да може всеки да си знае ролята. Аз не мога да се бъркам на юристите си. Искаме да се занимаваме с футбол, но трябва да се борим с легални битки.Сега влизаме в кръговрат за нов конгрес, нов избор на президент. Това се случва защото не се спазват правилата“.

„Мислите ли, че хората в БФС ще си подадат оставките? Възможно е винаги треньорите да са виновни, всички други хора да носят отговорност. В БФС обаче са безгрешни. Не чух веднъж да кажат: „Допуснахме грешка“. Това обаче не се случва“.

„Броят на хората и клубовете, които гласуваха за мен не ме изненада. Не се стигна до балотаж, тъй като ръководството опита да замете случващото се на Конгреса. Не бяха спазени правилата записани в устава. Трябваше да се стигне до балотаж“.

„Зареден съм с търпение, аз съм инатлив човек. Не съм сам, имам подкрепата на екипа си, на голяма част от футболната общественост. Затова не се уморявам и обезверявам. Ако има по-достоен кандидат – с теб съм, но в случая не е точно така. Събрали сме голяма част от декларациите, за да не може ръководството да обяви, че няма да има избори на предстоящия Конгрес. Хората трябва да разберат, че не сме жадни за власт и я искаме само ние – не. Правим това заради желанието на клубовете. Ако всичко беше минало по закон и устав, всичко вече щеше да е приключило. Затова правим нов Конгрес, на който всичко да се направи както трябва“.

„Декларациите на клубовете показват недоволството. В тях има дневен ред, който казва как ще се проведе Конгреса и в какъв ред. Когато съберем 1/3 , както е по закон – няма мърдане. Съдът пак ще каже същото, което и предния път, защото всичко е направено по закон. Въпросът не е дали, а кога. Убеден съм, че ще се случи съвсем скоро. Прокуратурата влиза в БФС, Търговският регистър отказва вписване, съдът се произнася“.

„Търговският регистър е отказал да впише финансовите отчети на БФС. Какво трябва да направиш, за да не положиш усилие да направиш качествени финансови отчети?“.

Мачът с Швейцария бе тежък. Когато нямаме методология за развитие на младите, ще имаме малко проблясъци срещу страни, които са на нашето дередже, до следващия мач срещу по-сериозен съперник, когато загубим. След това ще има нов проблясък и ще се залъгваме, че ще почнем да градим, но нищо няма да се случва“.

„Обидно е да се каже, че футболистите толкова си могат. Проблемът е много назад. Когато нямаш треньори, нямаш методология за развитие на младите е нормално такова нещо да се случи. Ако бях играл срещу Швейцария това щеше да е мач, който е отвратителен за мен. Нападателите не играха с топката, а тичаха по нея и я гониха цял мач. В някои срещи нямаш избор, но това е отвратително чувство“.

„Мачът не бе добър, много неща трябва да се оправят. Трябва да се тръгне нагоре, но никой нищо не прави. Проблемът е в корените“, заяви Бербатов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ