Йордан Лечков проговори за бъдещето на Ясен Петров

Йордан Лечков

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, обяви, че не се мисли за смяна на националния селекционер Ясен Петров. „Лъвовете” завършиха квалификационния цикъл за Мондиал 2022 със загуба с 0:4 от Швейцария. Футболната ни легенда призна, че в момента не се мисли за смяна на треньора на националите.

„Всички гледахме мача. Определено не ми е приятно да го кажа, но пожелавам успех на швейцарците на голямото първенство. Разликата се видя в класите. Мисля, че треньорите трябва да си направят поуките, да си направят анализи. И да се мисли за напред“, сподели Йордан Лечков след срещата в Швейцария.

„Както видяхте и в предния мач беше така, разликата е очевадна. Съжалявам, че излиза от моята уста. Липсва класата в нашия отбор, отдавна е така. Аз мисля, че не е времето и мястото, защото както съм казвал и преди, футболистите се изграждат в клубовете, няма как да прехвърлим всичко на главата на Ясен Петров или на който и да е било треньор, който е бил в националния отбор“, каза още един от ръководителите на българския футбол.

След края на срещата с Швейцария Ясен Петров обяви, че поема цялата отговорност за тежкото поражение в Люцерн.

„Трябва повече работа в клубовете. За голямо съжаление, от водеща футболна нация сме на това дередже в момента“, добави Лечков пред БНТ.

Запитан за евентуален нов договор на селекционера Ясен Петров, Йордан Лечков коментира: „Никога не съм си позволявал да говоря от собствено име, затова имаме ръководство, имаме избран нов Изпълком, ще бъде коментирано и тогава ще бъде обявено. На този етап не се мисли за смяна на треньора, ако това ви върши работа, ви го казвам.“

„Тук трябва да отбележим, че голяма част от футболистите, които играха са натурализирани. Има много от тях родени в Швейцария, но и много натурализирани. Все пак това е Швейцария, затова им пожелаваме успех на Световното първенство“, завърши Йордан Лечков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ