Борислав Михайлов преживя кошмар на 16-ти ноември, не е на себе си

7 Dni Sport16.11.2021
Борислав Михайлов

Едва ли Борислав Михайлов ще запомни 16-ти ноември с нещо положително. От началото на деня за него има две неприятни новини, а се очакват и още. Става въпрос за отказа на съда за вписването на решенията от конгреса на БФС. След това стана ясно, че прокуратурата и икономическа полиция са започнали проверка във федерацията ръководена от легендарния вратар.

По първата новина: отказа на съда да впише решенията от конгреса на БФС, който се проведе на 12.10:

Два състава на Софийския градски съд са постановили спиране на вписването на решенията на Конгреса на БФС, който се проведе на 12 октомври. За това съобщи Димитър Бербатов, който бе кандидат за президентския пост, но загуби от досегашния шеф Борислав Михайлов, след което обжалва резултатите.

Ето и какво гласи написаното в официалната страница на кандидатурат на голмайстор №1 на националния ни отбор, носеща името Р-Еволюцията е тук:

„Очаквано, два състава на Софийския градски съд постановиха спиране на вписването на решенията на конгреса на БФС от 12.10.2021 г. в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Три футболни клуба – ФК „Балкан Варвара“, ФК „Венци“ и ФК „Русокастро“, обжалваха тези решения поради множество нарушения на процедурата по провеждане на конгреса.

Ведно с това БФС още крие протокола от конгреса, което затвърждава съмненията, че протоколът може да бъде фалшифициран.

Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС“

Така за втори път в рамките на тази година Бербатов успява да стигне до успех в каузата си посредством съдебно решение. Първият такъв случай бе при свикването на извънредния Конгрес, което стана факт след събиране на подписи и отново решение на съда.

По втората новина: прокуратурата и икономическа полиция са започнали проверка в БФС:

Прокурорска проверка е стартирала в БФС като основна цел на проверяващите е изграждането на стопанисването на Националната футболна база в Бояна, разбра dsport. Прокуратурата се е самосезирала на база изнесени документи преди конгреса на БФС от екипа на Димитър Бербатов. Тогава на очи се набиха изключително притеснителни практики свързани със сериозно завишаване на цени при фактуриране на пособия и стоки, които футболната централа е закупувала.

Освен това, според изнесената информация, наемателите на хотела, ресторанта и бара не плащали наем както е според договорите им, което реално е ощетило централата със стотици хиляди левове.

Буквално няколко дни след конгреса, в отдел „Икономическа полиция“ при СДВР ,е образувана преписка №513000-57994/2021 по указания на наблюдаващия проверката прокурор, по която е изискана писмена справка от БФС по две направления:

1. Устройство и дейността на Българския футболен съюз, като прокуратурата изисква да бъде предоставена информация относно структурната организация на БФС, материалното отговорно лице, отговорно за повереното на БФС имущество и упълномощени от него лица за упражняване на дейнонст.

2. Цялата налична документация по изграждането и стопанисването на Национална футболна база Бояна.

Интересното е, че от СДВР са дали само няколко дни на БФС да предостави исканата документацията, което вече би трябвало да се е случило и проверката да е в ход.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ