Бивш треньор на ЦСКА отсече: На отбора е необходима „топла кръв“ от Южна Америка!

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Иван Турицов, Юрген Матей, Амос Юга

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков сподели мнението си около селекцията на ЦСКА и оцени играчите с изтичащи договори . Пред „Мач Телеграф“ той сподели, че на Борисовата градина имат нужда от поне още един бразилец в редиците си.

„Наблюдавам ги по-детайлно в последно време. Юрген Матай е добър чужденец, обединителна фигура в отбора. Той отговаря на нужната класа и има място в отбора.

Жорди Кайседо е млад играч, който върви напред. Има какво да се изисква от него, но в ЦСКА темата „таран“ е чувствителна. Би трябвало да остане. Има какво да докаже и е млад, той също има място в отбора, а и няма алтернатива. Ако няма добра оферта за него, е по-добре да остане тима.

За Бусато бях скептичен, но напоследък е стабилен. Имаше доста мачове, които ги извади именно той. На Греъм Кери му сложиха по-голям товар с необходимото“, обяви Станков.

„Селекцията, която беше направена на пожар, беше абсолютно ненужна и от нея нямаше смисъл. Особено за Карло Мухар. Не знам защо е в ЦСКА. Ако се взима, чужденец трябва да е с по-добри качества. Трябва бразилец за номер 10. Специфично е да правиш селекция с българи. Трудно е. Има добри български футболисти, но тези от тях, които притежават прилична класа са ангажирани. ЦСКА трябва да вземе класен чужденец, но не свободен агент. За добра селекция с чуждестранни футболисти е нужно време, разходи, добра организация и престои в чужбина. На ЦСКА е необходима „топла кръв“ от Южна Америка.“, сподели още той.

„Стойчо Младенов си дава аванс до 2-3 години да вдигне титлата. Надявам се да станем шампиони още този сезон. Ще бъде трудно, но трябва да се борим до последно. Дано ЦСКА вземе трофей. Младенов не е взимал играчи с изключение на Калоян Кръстев, но не ми харесва как стоят на терена. По-атрактивни трябва да са“, завърши Станков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ