Жалко! Швейцария сгази България и се класира на Мондиала

България - Северна Ирландия, Отбор

Швейцария разби България с 4:0 в последния си мач от група „С“ и се класира за световното първенство в Катар догодина.

Между европейският шампион Италия, който по същото време гостува на Северна Ирландия, и Швейцария, е голямата интрига в групата. Двата тима трябва да определят кой ще се класира директно за световното първенство и кой ще играе в баражите. Към момента „адзурите“ и „часовникарите“ са с равен брой точки – по 15. Италианците обаче имат предимство по голова разлика и повече вкарани голове.

Домакините имаха инициативата напълно очаквано и през цялата първа част търсеха начин да преодолеят защитата на „лъвовете“ и Иван Караджов. Българският страж се намеси решително след няколко удара на Рубен Варгас от далечна дистанция и изстрел на Марио Гавранович, който в 23-ата минута излезе сам срещу вратаря.

В 32-ата минута дойде и първият удар за „трикольорите“. Атанас Илиев получи пред наказателното поле и отправи плътен изстрел с левия крак, но топката прелетя над вратата. „Часовникарите“ продължиха да натискат и след неточен удар на Денис Закария се стигна до най-чистото положение за тях в 44-ата минута, когато Ноа Окафор овладя в наказателното поле, след което стреля технично в далечния ъгъл, пращайки топката в левия страничен стълб. При ситуацията „лъвовете“ имаха претенции за нарушение на Силван Видмер срещу Иван Турицов, но сигнал от главният съдия Беноа Бастиен не последва.

Второто полувреме започна лошо за България, след като в 48-ата минута Шакири финтира Кирил Десподов и центрира към непокрития Ноа Окафор, който с глава вкара дебютното си попадение за „кръстоносците“. Шест минути след това отново гредата помогна на Караджов след удар от близка дистанция на Шакири, но в 57-ата минута българският страж нямаше какво да направи след мощен удар на Рубен Варгас, който бе изведен от Фабиан Фрай и вкара за 2:0.

В 64-ата минута Джердан Шакири изведе Марио Гавранович зад защитата и той вкара нов гол, който обаче не бе зачетен след намесата на ВАР заради засада. Пет минути по-късно Шакири повтори упражнението, но този път гол не бе признат на резервата Итен след вдигнат флаг за засада и потвърждение от ВАР. Малко след 80-ата минута „лъвовете“ останаха с човек по-малко на игрището, тъй като на Тодор Неделев му прилоша, а позволените пет смени вече бяха направени от Ясен Петров. В 87-ата минута Неделев все пак успя да се върне на терена и да завърши мача.

Устремът на „кръстоносците“ продължи и в първата минута от осемте добавено време Ремо Фройлер направи резултата 4:0.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ