Недолюбван от Христо Стоичков се претрепа

7 Dni Sport15.11.2021
Христо Стоичков

Селекционерът на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал беше откаран в болница, след като падна от колело малко след тренировката на „лалетата“. 70-годишният бивш треньор на Аякс, Барселона, Байерн и Манчестър Юнайтед е претърпял инцидента в неделя вечерта.

Според информациите, Ван Гаал е получил контузия на тазобедрената става и затова се придвижва с помощта на инвалидна количка. Припомняме, че през 2012 г. известният футболен специалист претърпя операция за смяна на тазобедрена става.

Счита се, че травмата не е сериозна и сега няма да се наложи хирургическа намеса. Спецът, към когото Стоичков няма грам добри чувства от престоя им в Барса, е получил лекарски съвет да даде покой на контузеното място, за да може да се стигне до по-бързо възстановяване.

Луис ван Гаал днес е водил тренировката на националния отбор на Нидерландия преди решителната световна квалификация с Норвегия. Треньорът обаче се е придвижвал край терена с помощта на едно от автомобилчетата, използвани от голф играчи. Заради затрудненото си придвижване той участва онлайн в днешната пресконференция на тима.

Утрешният мач с Норвегия в Ротердам ще се играе без публика заради новите рестрикции, въведени в Нидерландия за ограничение на разпространението на COVID-19.

“Лалетата“ са лидер в класирането на група „G“ от квалификациите за Мондиал 2022. Тимът на Ван Гаал е с актив от 20 точки, на две пред Турция и Норвегия. Ако утре турците надвият Черна гора като гост, а скандинавците спечелят визитата си в Ротердам, то Нидерландия няма да се класира за Мондиал 2022.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ