България с трудна задача срещу устремения за разгром отбор на Швейцария

7 Dni Sport15.11.2021
българия_швейцария

Националният отбор на България се изправя срещу Швейцария в последна квалификация за Световното първенство. Мачът на стадион „Суиспорарена“ стартира в 21:45 часа.

Срещата не е решаваща за тима ни, който отдавна загуби шансове за класиране, но селекционерът Ясен Петров вече обяви, че ще се борим за третото място в групата.

В момента „лъвовете“ имат равен брой точки с третия Северна Ирландия, но британците са с три гола по-добра голова разлика, които обаче по същото време тази вечер приемат лидера Италия.

За „кръстоносците“ мачът е далеч по-важен. Домакините имат шансове да свалят „адзурите“ от върха в класирането и да си гарантира директно участие на Мондиал 2022.

В момента европейският шампион води на швейцарците, с които направи равенство 1:1 в петък, по голова разлика – Италия има два гола по-добра голова разлика от съперника.

В същото време „скуадрата“ гостува на Северна Ирландия, като ще разчита на убедителна победа, за да не позволи на Швейцария да го измести от първата позиция в последния възможен момент.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ