ЦСКА привлича Канте

7 Dni Sport15.11.2021
ЦСКА - Ботев Пловдив, Стойчо Младенов

Ръководството на ЦСКА следи ситуацията около нападателя на казахстанския Кайрат – Хосе Канте, пише „Тема Спорт“. Той е роден на 27 септември 1990 година в испанския град Сабадел, но е с гвинейски корени и защитава цветовете на африканската държава, като за първия отбор е изиграл 13 мача, в които е отбелязал 2 гола.

Кариерата на високия 184 см Канте започва в испански нискоразредни отбори, а през 2014 година подписва с кипърския АЕК Ларнака, където изиграва 29 мача, в които бележи 5 попадения, и си урежда трансфер в полския Гурник (Забже) през 2016-а. Там обаче не му потръгва и така и не успява да се разпише в 16 двубоя, за да премине във Висла (Плоцк).

За два сезона Канте записва 62 срещи и 19 гола, което му осигурява и трансфер в местния гранд Легия (Варшава), а по онова време той е оценяван на около 5 млн. евро. В полската столица Канте се задържа две години, като изиграва 43 мача, в които бележи 12 гола, но след скандал с ръководството е преотстъпен на испанския Химнастик. След изтичането на договора му през март тази година той преминава като свободен агент в Кайрат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ