Разкриха двата клуба, които запалиха войната Бербатов – Михайлов

Конгрес на БФС

Общо 482, а не 483 са били регистрираните делегати за извънредния конгрес на БФС, който се проведе на 12 октомври 2021 година. Това стана ясно от списъците, които футболният съюз публикува в петък.

В отделен списък са посочени делегатите, гласували за президент на БФС. Те са 480.

Т.е. имаме двама делегати, които са се регистрирали, но после не са гласували за президент на футболния съюз. Това са Иван Димитров (ФК Авангард, с. Бачево) и Веселин Милачков (ФК Риал, гр. Перник). Все още няма информация дали те са били в залата, но не са упражнили правото си на глас при избора за президент на БФС, или пък са напуснали конгреса много преди да се пристъпи към гласуване.

Изборът бе спечелен от Борислав Михайлов, който получи 241 гласа срещу 230 за Димитър Бербатов. Осем вота отидоха за Христо Порточанов, а една бюлетина бе невалидна.

Именно делегатите на въпросните два клуба предизвикаха големия скандал между екипите на Борислав Михайлов и Димитър Бербатов. Михайлов бе обявен за победител след първия тур, но подгласникът му твърди, че е трябвало да има балотаж, тъй като не е събрал необходимите 242 гласа (50% плюс 1 глас).

От щаба на Михайлов са категорични, че под присъствали не се разбира регистрирани, а гласували и поради тази причина 241 гласа събират необходимите (50% плюс 1 глас) за успех още на първия тур, както повелява Уставът на съюза.

Сега се очаква решението на Търговския регистър дали ще впише Борислав Михайлов като президент на БФС, а след това и на съда, ако някоя от засегнатите страни обжалва становището на ТР.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ