Статистиката е красноречива! В ЦСКА няма друг такъв яловец

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Яник Вилдсхут

Дали спортно-техническият щаб на ЦСКА ще лее куршум на Яник Вилдсхут или ще му вика екип от психолози, но трябва да се направи нещо, за да може нидерландецът да преодолее болезнения си страх пред гола. Освен това Вилдсхют вече е на 30 години – възраст, на която не трябва да изпитва панически ужас, излезе ли в чисто положения. А положения пред „лалето“ не липсват като при по-голяма точност той можеше съвсем да промени ситуацията на „армейците“ в групата от Лигата на конференциите. Дори 50-процентно реализиране на положенията щеше да даде съвсем друг уклон на резултатите в двата мача със Заря и Бодьо Глимт.

Тук не става дума за 15 или 20 гола на сезон във всички турнири, защото Вилдсхут не е Кайседо, Соу или Каранга, но все пак става дума за ляво крило. При това нидерландецът излиза поне на две чисти положения на мач и трябва да отбележим, че пробва и по няколко удара около границата на наказателното поле.

Това е първият сезон на Вилдсхут в ЦСКА, като той има 22 мача във всички турнири с 1536 игрови минути и нито един гол на сметката си.

В последните 10 години от историята на клуба това е безпрецедентен антирекорд, който не е доближен от нито един офанзивен играч на „червените“. Интересно е, че най-близо до Вилдсхут е негов съотборник от настоящия тим на „армейците“ – Варела. Аржентинецът има 12 мача за ЦСКА във всички турнири през миналия сезон и 690 минути. През този срещите са общо 10 и 499 минути. Така сумарно Варела има мачове колкото Вилдсхют – 22, но значително по-малко минути – 1189, в които също не се е разписал.

Доста далеч от двамата е третият най-значим яловец – централният нападател Стефан Николич. Сърбинът бе в ЦСКА през сезон 2014/15, когато начело на отбора бе Стойчо Младенов. За разлика от по-горните двама футболисти, Николич бе типичен таран, но за 10 мача и 646 минути така и не стигна до попадение. Следващият престой на сърбина е в хърватския елитен Истра, като за 20 срещи в първия си сезон наниза 6 попадения.

През миналия сезон на „Армията“ се подвизаваше преотстъпеният от Уотфорд централен нападател Адалберто Пеняранда. Той така и не вкара, въпреки че получи шанса да играе в 9 двубоя и 559 минути.

През сезон 2019/20 офанзивният халф Диего Фабрини дойде и си замина на кота „О“, след като изигра 540 минути, разпределени в 11 срещи. В по-ниските нима на тази класация попада и двукратният футболист номер 1 на България Димитър Илиев. През 2010/11 настоящият капитан на Локо Пловдив игра в 10 срещи за ЦСКА и записа 396 минути, но така и не се разписа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ