Десподов под въпрос за битката с Швейцария, двама национали са аут

България - Северна Ирландия, Кирил Десподов

Двама футболисти напуснаха националния отбор на България. След контролата с Украйна в Одеса, завършила наравно 1:1, Едисон Йорданов и Васил Божиков са аут от лагера на представителния ни тим.

Йорданов получи разтежение. Той започна като титуляр срещу украинците – това бе дебютът му за трикольорите. Защитникът на белгийския Вестерло обаче остана на терена едва четвърт час. Той се контузи и бе заменен принудително от десния бек на ЦСКА-София Иван Турицов.

Лекарският щаб на България пък не успя да вдигне на крака капитана на Слован Братислав Васил Божиков. Универсалният защитник има рана под коляното. С нея той пристигна в лагера на лъвовете, но така и не се възстанови. Божиков пътува за Украйна, но няма да е с тима в Швейцария.

До последно под въпрос за световната квалификация в понеделник ще бъде Кирил Десподов, пише „Тема спорт“. Фланговият нападател на Лудогорец бе титуляр срещу Украйна. През втората част обаче крилото получи травма и веднага показа, че трябва да бъде заменен. Оказана му бе лекарска помощ, а медицинският щаб също посъветва Ясен Петров да го извади от игра. Все още не е ясно дали Десподов ще може да играе в понеделник.

На линия за сблъсъка с кръстоносците обаче ще бъде капитанът Георги Костадинов. Халфът е напълно излекуван от контузия в бедрото.

Заради травми от националния отбор за мачовете с Украйна и Швеция отпаднаха още Петко Христов, Кристиян Малинов и Георги Йомов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ