Хебър ще печели по 15 000 лева при победа в Шампионската лига

7 Dni Sport12.11.2021
Хебър Пазарджик

15 хиляди лева. Толкова ще носи всяка една победа на Хебър в груповата фаза на Шампионската лига. Тигрите пробиха до основния етап на най-силния клубен турнир в Европа, след като матираха Олимпиакос с две победи по 3:1 гейма в третия етап на квалификациите. Така родният първенец за пръв път в историята си ще може да мери сили с най-реномираните отбори на Стария континент. Пазарджиклии сториха това още при дебюта си в надпреварата.

Колегите от „Тема Спорт“ провериха какво означава за Хебър влизането в групите на Шампионска лига. За разлика от футболната надпревара, където пробив до обетованата земя носи милиони в касите на отборите, тук ситуацията е много по-различна.

Влизането в основния етап на турнира е гарнирано с такса от 25 хиляди евро, която ръководството на Хебър трябва да внесе в касата на CEV. Впоследствие всяка победа над Ястържебски (Пол), Кнак Рьозеларе (Бел) и Фридрихсхафен (Гер) може да донесе по 7500 евро. Поражение в тези мачове пък е гарнирано със сума от 3 хиляди евро. Тоест – 6 победи се равняват на 45 хиляди евро (около 90 хиляди лева), а 6 поражения – на 18 хиляди евро (36 хиляди лева). Или казано по друг начин – даден отбор може изобщо да не покрие разходната част с таксата, ако падне и в шестте си мача в групите.

Дотук Хебър е заработил от трите квалификационни кръга, в които участва, 12 500 евро. 3500 се полагат за победата и поражението от испанския Лас Палмас, 5000 евро са вследствие на победа и загуба от Шахтьор Солигорск, а 10 хиляди в резултат на двата успеха над Олимпиакос. Това прави общо 18 500 евро. От въпросната сума обаче се приспадат по 2 хиляди евро такса за участие. Така приходът на тигрите е 25 хиляди лева. В това число обаче не се изчисляват разходите на клуба покрай самите мачове – пътуване, хотел, както и таксите за регистриране на играчите в централата.

Ако успее да преодолее група А на Шампионска лига, Хебър се класира за 1/4-финалната фаза. Там победата е 10 хиляди евро, а поражението – 4 хиляди. Големите пари естествено са във финалите. Шампионът ще получи 500 хиляди евро, загубилият мача за титлата – 250 хиляди, а достигналите до полуфиналите – по 125 хиляди евро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ