Хебър посвети на болния си треньор влизането в Шампионската лига

7 Dni Sport11.11.2021
Хъбър Пазарджик, Волейбол

Волейболният проект на “Хебър” от раз осъществи и третата си голяма цел.

Българският първенец при мъжете се пребори за влизане в групите на Шампионската лига.

Това стана след победа с 3:1 над гръцкия гранд “Олимпиакос”, и то насред Пирея, в реванша от III квалификационен кръг. Миналата седмица в Пазарджик нашият тим спечели със същия резултат първата част от битката.

Останалите 3 отбора в групата са “Ястжембски” (Пол), “Фридрихсхафен” (Гер) и “Рьозеларе” (Бел).

Третият голям успех на “Хебър” дойде, след като бе спечелена първо купата на България, а след това и шампионската титла и суперкупата.

Отборът посвети влизането в групите на болния си треньор Камило Плачи. Успехът се превърна в чудесен подарък за 65-ия рожден ден на италианския специалист в четвъртък.

Вместо Плачи и в Пирея “Хебър” бе воден от помощника му Мартин Бланко.

В Пирея гостите трябваше да спечелят 2 гейма, за да продължат напред. “Хебър” загуби първата част, но взе следващите 2, за да триумфира.

“За мен и “Хебър” беше изключително важно да стигнем до групите на Шампионската лига. Беше трудно да спечелим всеки един от геймовете, стартирахме тежко в реванша с “Олимпиакос”

След това обаче подобрихме представянето си и мисля, че успяхме да се справим много добре, въпреки че не е лесно да се играе пред публиката в Гърция”, заяви италианският посрещач на “Хебър” Якопо Масари, който отново игра много силно и записа 11 т. в Пирея. Тодор Алексиев бе най-резултатен с 2 т. повече.

За последно български отбор игра в групите на Шампионската лига преди 5 г. Това бе “Марек”, в чийто състав беше настоящият разпределител на “Хебър” Гьорги Гьоргиев.

„24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ