„Тъжната история на Григор Димитров“

7 Dni Sport11.11.2021
Григор Димитров

Една бърза разходка до 25 юли 2019-а година. Труден момент за Григор Димитров и всички негови подръжници.

Днес ще се върнем малко повече от две години назад, за да ви припомним и разкажем за една от най-тъжните истории с любимецът на цяла България – Григор Димитров. Става въпрос за АТП турнира в Атланта, когато Гришо отстъпва на №405 в света по това време Кевин Кинг в мач от първи кръг на надпреварата.

Тази загуба в точно този момент предизвиква редица анализи по света, единият от които е на изданието „Tennis Circus“, озаглавен „Тъжната история на Григор Димитров“.

В материала се припомнят тежките поражения на българина след върховия момент в кариерата му през ноември 2017 г., когато спечели финалния Мастърс за годината на АТР. Тъжната статистика за него през 2019 година посочва 11 победи и 11 загуби и завършва със следния коментар:

„Да си обясним кризата на толкова високопрофилен тенисист е трудна задача. Да си мислим, че играч, роден през 1991 г. вече е в залеза на кариерата си, може би е малко ексесивно. Талантът на българина е неоспорим и е нормално да има трудни периоди пред него.“

„Това обаче трябваше да са неговите години, особено като Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал се доближават към пенсията. Но пък те не показват признаци на забавяне и това пречи на играчи като Димитров, за които не остава място за триумф.“

„Единственият шанс пред него на вече 28-годишна възраст е да намери отново увереността си и да намери самия себе си. Въпреки всичко, основните анализатори и авторът на самия текст вярват в него“, пишат тогава от изданието.

А сега, защото Ви връщаме към този анализ. Защото Григор Димитров този сезон за пореден път доказа, че освен талант притежава голям характер правейки едни от най-запомнящите обрати в тура. До тях обаче се стигна след спечелена война със самия него и вдигане на нивото. Всичко това сочи, че през новият сезон ние можем да очакваме той да надгради и да ни радва с още по-добри резултати, победи и титли разбира се.

А тези, които го отписваха, сега се чувстват неловко и се чудят, как да коментират.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ