Хитов милиардер спи с щерката на бивш собственик на „бТВ“

7 Dni Sport11.11.2021
Даниел Кржетински

Чешкият милиардер Даниел Кржетински официално стана съсобственик на Уест Хям, след като купи 27% от акциите на приятната изненада във Висшата лига през този сезон.

46-годишният бизнесмен и неговият дългогодишен съдружник Павел Хорски влезе в Управителния съвет на „чуковете“, където до момента бяха другите собственици Дейвид Съливан и Дейвид Голд, както и вицепрезидентът Карън Брейди.

Кржетински бързо стана обект на интерес от страна на британските медии, които изровиха доста любопитни информации за чешкия милиардер. Според техните данни, новият съсобственик на Уест Хям има богатство, което се оценява на 3 милиарда паунда.

През 2004 г. той става президент на чешкия гранд Спарта (Прага), където в момента играе българският футболен талант Мартин Минчев. В родината си е известен и като медиен предприемач,който притежава собствени вестници не само в Чехия (таблоидът „Blesk“), но и във Франция – списанията „Elle“ и „Marianne“, както и новинарският „Le Monde“.

Даниел Кржетински е наричан Чешкия сфинкс. Прозвището му е лепнато заради непроницаемия му характер. Основните приходи в богатството му идват от енергетиката. Той дори има четири собствени елекростанции в Англия.

През 2020 г. купи сериозен процент от акциите на Британските кралски пощи, а това му струваше 250 милиона паунда. Месец по-късно се сдоби и с 10% от собствеността на английската верига от супермаркети „Сейнсбъри“. Чехът, който сякаш играе играта „Монополи“, но в реалния живот, притежава американската верига за спортни стоки „Foot Locker“ и търговския център „Macy’s“.

Най-интересната информация е свързана с личния живот на Даниел Кржетински. Богаташът има син от предишна връзка. В момента негова половинка е 24-годишната Анна Келнерова. Тя е известен в Чехия състезател по конен спорт и дори участва на олимпийските игри в Токио.

По-любопитното за нея е, че е дъщеря на бившия собственик на българската телевизия bTV Петър Келнер, който през пролетта загина при катастрофа с хеликоптер в Аляска.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ