Мануел Марков: Искам да играем добър и привлекателен за гледане баскетбол

01jpg

Националният отбор по баскетбол за юноши U18 започва днес участието си на eвропейското първенство в Дивизия B в Скопие. Старши треньорът на тима Мануел Марков се надява тимът му да се представи добре на шампионата и да играе приятен за гледане баскетбол. В интервю за BGbasket.com той разказа как е преминала подготовката, какво мисли за съперниците в групата ни и какво е настроението в отбора часове преди първия мач с Дания.

 

– Как премина подготовката и какви са впечатленията Ви от изиграните контроли?

 

– Подготовката премина добре. Условията, които получихме в Правец и Ботевград, бяха отлични за работа. Имахме шанса да се готвим и да изиграем някои от контролните си срещи в „Арена Ботевград“ – едно невероятно спортно съоръжение. Всички в Ботевград ни оказаха невероятна подкрепа и ни предоставиха професионални условия за работа, за което им благодаря сърдечно. Изиграхме общо 12 контролни мача, с три повече от планираните осем. Аз съм много доволен, защото благодарение на Бойко Миленков, отделихме и доста време за видео анализ на нашата игра, което според мен беше от полза за момчетата. Играхме срещу противници с доста различен стил на игра, имахме много силни минути, съответно и слаби, но се надявам в предстоящите срещи да намерим на 100% нашия стил на игра.

 

– Какво мислите за нивото на останалите отбори в групата ни?

 

– Нивото на отборите в нашата група е високо, а като цяло отборите на цялото първенство са с доста изравнени сили. Разбира се, гледали сме всички отбори, с които ще играем, но в момента за нас съществува единствено мача ни с Дания и всичко друго е след това. Надявам се и вярвам, че ще започнем първенството успешно.

 

– Как върви възстановяването на Марин Маринов?

 

– Възстановяването на Марин върви и той е тук с отбора, защото иска да помогне и да даде всичко от себе си. Той работи много през целия лагер, а последните десет дни се отнесе много съвестно към травмата си. Най-важното за мен е, че той показа желание да се възстанови по най-добрия начин и съм сигурен в него. Разбира се, последната дума за това кога ще играе има нашия физиотерапевт Явор Касабов, който работи с него неотлъчно.

 

– Има ли други проблеми с контузени състезатели?

 

– По време на лагера тази година имахме доста здравословни проблеми. Тук е момента да благодаря и на момчетата, които не попаднаха в 12-те, защото и те се трудиха страшно много. В момента други проблеми нямаме и всички момчета, които са тук, са готови за игра.

 

– Преди година с 18-годишните завършихте на седмо място в Талин, сега какви цели си поставяте?

 

– На първо място искам да играем добър и привлекателен за гледане баскетбол. Това докъде ще стигнем зависи от нас.

 

– Какво е настроението в отбора преди мачовете?

 

– Настроението е добро, момчетата успяха да създадат един добър колектив, което ме радва.

 

– Доволни ли сте от условията в Скопие?

 

– Да, разбира се, че сме доволни. Тук не за първи път се провеждат първенства и хората са се постарали доста. Условията за всички отбори са прекрасни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ