Яник Вилдсхут е Юрген Матей №2, тая ще стане

7 Dni Sport10.11.2021
Яник Вилдсхут

Когато Юрган Матей пристигна в ЦСКА, играта му приличаше на движещия се бавно из софийските улици тролейбус №2. Муден, на моменти леко несръчен, холандецът сякаш беше далеч от истината. Мнозина се питаха какво прави това момче на „Армията“, твърдейки, че той за Драгалевци не става, камо ли да носи червения екип.

Бавно и постепенно обаче Матей разгърна огромния си потенциал, показвайки, че му е трябвало време, за да се адаптира. Юрген не само се утвърди като несменяем титуляр, но вече носи и капитанската лента. Лента, която му ходи безспорно отвсякъде. И която си заслужи напълно с онзи исторически трети гол във вратата на Виктория (Пилзен), пратил ЦСКА в групите на Лигата на конференциите.

А снощният снаряд – красив, смайващ и величествен, поразил вратата на ЦСКА 1948, е поредното доказателство, че тролейбус №2 вече лети в космоса.

И тук възниква въпрос, важен и то – Янис Вилдсхут също ли има нужда от аклиматизация. Категорично! Сънародникът на Матей явно върви по неговите стъпки в Борисовата градина. Личи си, че притежава техника, личи си, че е на „ти“ с топката, но все нещо не му достига, за да порази целта. Скоро обаче, бъдете сигурни, ще го направи, защото Яник е от онзи тип футболисти, на които им е необходимо време, за да блеснат напълно.

Автор: Румен Илиев / „БЛИЦ“

Оригинално заглавие: Тролейбус №2 полетя в космоса


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ