7 цифрена сума влезе в сметката на Григор Димитров, позлатиха го

7 Dni Sport09.11.2021
Григор Димитров

През 2021 г. българинът имаше разнообразен професионален път.

Той взе участие в 18 турнира. В тях записа 24 победи.

След 42 мача по цял свят Димитров е 28-ми в световната ранглиста.

Той прибави към сметката си 1,4 млн. долара от наградни фондове, което се равнява на над 2,3 млн. лева. Общата сума пък, която той е заработил в кариерата си надхвърля 20 млн. долара.

Димитров започна годината като 19-ти в световната ранглиста. По традиция началото на кампания 2021 беше сложено в Австралия. На първия турнир от Големия шлем българинът даде заявка за силно представяне, достигайки до четвъртфинал. На този етап отпадна и от една от любимите си надпревари – в Акапулко.

През май месец Димитров взе участие на „Ролан Гарос“. Още в първия кръг обаче той сам сложи край на преследването на титлата. Българинът се отказа по време на срещата с американеца Маркос Гирон, въпреки че печелеше. Причината беше стара травма в гърба.

Роденият в Хасково тенисист не успя да се възстанови и за „Уимбълдън“. На Острова той изигра само два мача и отпадна от Александър Бублик.

Близо 2 месеца продължи възстановяването на Димитров. Той се завърна на корта за турнирите отвъд Океана. Въпреки че не впечатли във Вашингтон и Торонто и беше по-предпазлив, българинът се впусна с голям ентусиазъм в Откритото първенство на САЩ. Там обаче отново контузия го спря. По време на мача от втория кръг срещу Алексей Попирин, Григор показа, че има проблеми със стъпалото.

През октомври като че ли той напипа правилния ритъм. На турнира в Сан Диего Григор игра на полуфинал, а след това в Индиън Уелс поднесе изненадата, отстранявайки световният номер 2 Даниил Медведев. Димитров стигна само на крачка от финала, където беше отстранен от британеца Камерън Нори.

Българинът игра за последно в Париж. Във френската столица той се класира за осминафинал и загуби от четвъртия в света Александър Зверев.

Родният представител на най-високото ниво на световния тенис със сигурност е далеч от постигнатото през най-успешната си година до момента – 2017. Тогава той записа 49 победи и 19 загуби и беше трети в света.

През 2015 г. Димитров също беше 28-ми в края на годината. От тогава не е завършвал сезон извън топ 20 в света.

Най-ниското му класиране през 2021 г. е 30-ото място от 1 до 8 ноември. А от 15 март до 5 април той беше 16-ти.

„бТВ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ