Иван Петков: В живота и в спорта има решения, които не са никак лесни

7 Dni Sport09.11.2021
иван петков

Иван Петков говори минути, след като стана ясно, че вече не е селекционер на женския национален отбор по волейбол. Ето какво каза той:

„Благодаря на Българската федерация по волейбол за съвместната ни работа през последните четири години. Благодаря и на президента на федерацията Любомир Ганев за оценката за свършеното от мен и щаба ми и предложението да продължим да работим заедно.

В живота и в спорта има решения, които не са никак лесни. Още повече, когато са свързани със семейство. А националният отбор на България е като семейство за мен и за щаба ми.

Има моменти, в които обаче и тежките решения трябва да бъдат взети. Като това да не продължа да бъда треньор на националния отбор. Изживявам доста това решение, защото съм емоционално свързан с този отбор. Благодаря на всички момичета, с които имахме възможност да работим за развитието на отбора в името на България и българския волейбол. Благодаря ви за себераздаването – че оставяхте сърцата си в тренировки и мачове, че вярвахте в общите ни идеи и цели, че запалихте искрата у феновете на волейбола у нас и ги накарахте да вярват в женския национален отбор. Че накарахте България да заобича този отбор, а по този начин вярвам, че запалихте и доста деца да тръгнат по вашия път във волейбола.

Голяма благодарност към феновете, че даваха тази любов на отбора. Подкрепата ви е много важна, усещахме я постоянно. Продължавайте да я давате на момичетата и отбора, защото те я заслужават.

Благодаря на всеки един човек, който е помогнал в развитието на националния отбор и като цяло на женския волейбол в България

Специално благодаря на Илия Динков – първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. Дори не мога да намеря точните думи, с които да изкажа своята признателност и уважението към него от цялата си душа – за отношението, разбирането и всеотдайната му работа за развитието на женския волейбол в България. Благодарен съм за всичко, което имахме възможност да постигнем през годините – и в Марица, и в националния отбор на България.

Говорейки от свое име, всъщност говоря и от името на хората от щаба ми. Тези изключително важни за мен хора – отборът зад отбора. Но от свое име искам да благодаря и на всеки един от тях за всеотдайността и професионализма в името на националния отбор.

А, живот и здраве, ако е рекъл Господ, някой ден може да се върнем.

Успех на националния отбор!“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ