Иван Петков вече не е селекционер на България

иван петков

Иван Петков вече не е старши треньор на женския национален отбор. Селекционерът се срещна с президента на федерацията Любомир Ганев и обяви, че има други планове за бъдещето си. Двете страни си стиснаха ръцете и си пожелаха успех.

„Изключително съм благодарен на Иван за свършеното през последните години – коментира Ганев пред официалния сайт на БФВолейбол. – Треньорът изпълни поставената цел да изравни интереса към нашите дами с мъжкия национален отбор. Еуфорията около мачовете на Европейската златна лига и Европейското първенство скоро няма да бъде забравен. Пожелавам успех на Петков в бъдещите му начинания. Вратата към БФ Волейбол винаги ще бъде отворена за него.“

В момента Петков е треньор на украинския първенец Прометей, с който се класира за Шампионската лига. Все още БФВолейбол не е избрала нов треньор на женския ни тим.

„В духа на ползотворната ни работа се разбрахме да се разделим с Иван Петков – коментира Илия Динков, първи вицепрезидент и отговорник за женското направление в Българската федерация по волейбол. – Трябва да отчетем свършената сериозна работа от Петков и екипа му, не само към изравняването на интереса към женския и мъжкия национален отбор, но и за развитието в спортно-техническо отношение. Разчитахме да продължим работата. Имахме обща стратегия за работа в националните отбори – във всички възрасти до жени, но не срещнахме докрай разбиране за реализирането на тази цялостна стратегия. Вратите на Иван и щаба му към БФВолейбол остават отворени. Управителният съвет ще вземе решение кой ще бъде новият национален треньор.“За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ