ЦСКА удари ЦСКА 1948 с гол красавец

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Георги Йомов, Амос Юга, Юрген Матей, Яник Вилдсхут, Жеферсон Телес, Греъм Кери

ЦСКА победи ЦСКА 1948 с 1:0 в двубой от 14-ия кръг на Efbet лига.

Срещата на стадион „Българска армия“ се игра без публика заради наказание на домакините, които първи имаха реална възможност да отбележат в 10-ата минута, но Вилдсхут пропусна.

Десет минути по-късно и ЦСКА 1948 имаше възможност да отбележи, но Бусато спаси опасен удар с глава на Димитър Пиргов.

След половин час игра резултатът вече беше открит, след като ЦСКА изпълни тъч, топката попадна у Юрген Матей, който разстреля Наумов от сериозна дистанция (1:0).

„Армейците“ бяха близо до втори гол в 37-ата минута, в която Георги Йомов удари дясната греда на вратата на Наумов.

Втората част започна по-добре за гостите от ЦСКА 1948, но Галин Иванов и Крум Стоянов пропуснаха да изравнят в първия четвърт час на полувремето.

Последваха силни минути за домакините, които поискаха дузпа в 64-ата минута за фаул срещу Георги Йомов. Отново той беше замесен в опасна ситуация в 77-ата минута, в която Наумов спаси удара му, а секунда по-късно Йоан Баи пропусна да се разпише при добавката.

ЦСКА 1948 отговори с бомбен изстрел на Галин Иванов от фаул в 79-ата минута, а пет минути по-късно Йоан Баи направи втори сериозен пропуск, останал сам срещу Наумов.

Победата позволи на ЦСКА да се върне на втората позиция в класирането на точка пред Ботев (Пловдив), който е с три мача повече и на 7 точки и мач по-малко от лидера Лудогорец. ЦСКА 1948 пък е на 12-а позиция с 11 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ