Социалните мрежи прегряха с коментари за пропуснатата от Сотириу дузпа (Видео)

Пиерос Сотириу

Пропуснатата от Пиерос Сотириу дузпа обиколи целия свят и предизвика множество дискусии в социалните мрежи. Кипърският нападател на Лудогорец не успя да отбележи от бялата точка, но в последните минути домакините все пак тушираха Локо (Пд) с 1:0 след автогол.

Сотириу е известен със ситни крачките, преди да нанесе решителния удар. Това му носеше късмет. Пиерос нямаше пропуск от бялата точка с екипа на разградчани. Снощи обаче той не успя. Топката първо се отби в едната странична греда, после в другата, а при последвалата добавка от негова страна тя премина в аут.

Главният съдия Драгомир Драганов обаче правилно реагира и отсъди непряк свободен удар за пловдивчани. Дори Сотириу да беше вкарал гол при добавката, попадението нямаше да бъде зачетено.

Мнозина си задават въпроса защо, а именно това породи спорове в интернет не само сред българските фенове, но и сред тези от други страни.

Според правилата изпълнителят на дузпа може да играе отново с топката само ако тя е била докосната от вратаря или друг футболист. Ако обаче друг играч на Лудогорец бе стигнал до топката и я бе вкарал в мрежата, то тогава голът щеше да бъде признат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ