Това нещо не беше ставало в Левски повече от половин година

7 Dni Sport08.11.2021
билал_бари_левски

Победата на Левски с 1:0 като гост на Славия маркира нещо, което се случва за първи път на „сините“ от началото на сезона и въобще за последната половин година. От 9 май насам тимът от „Герена“ не беше допускал поражение при своят визита в шампионата.

От старта на шампионата Левски във всяко гостуване допускаше поне по един гол, а успя да спечели само едно от тях. Това беше успехът с 2:1 над Локо (София). Последният случай, когато „сините“ победиха извън собствения си стадион без да допуснат гол в първенството, беше на 9 май – успех с 1:0 над Ботев (Пловдив) в Коматево.

Левски за първи път през сезона спечели срещу отбор от Топ 5 на класирането. Преди това падна от Лудогорец (2:4), Ботев Пловдив (1:3), ЦСКА (1:2), Славия (1:2) и Черно море (0:1).

Вратарят Николай Михайлов отбеляза интересен юбилей при успеха над Славия. За 20-и път в кариерата си на футболист на Левски той не допусна гол във вратата си, а има има 62 официални срещи с екипа на „сините“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ