Париж се поклони пред Григор Димитров, гладиаторска битка срещу Зверев

7 Dni Sport04.11.2021
Григор Димитров

Григор Димитров и Александър Зверев предложиха гладиаторска битка на препълнената зала „Берси“ на Мастърса в Париж.

След титанична битка, два спасени мачбола и толкова близо до обрат първата ни ракета загуби след 6:7(4); 7:6(3); 3:6.

Първият сет бе оспорван до 3:3 гейма, когато Зверев проби. Григор успя да върне пробива за 5:5, след което се стигна и до тайбрек, в който съперника му влезе по-добре и логично спечели сета.

Втората част също тръгна равностойно, стигна се до 4:4 гейма, когато григор имаше точка за сета, но я пропусна. При 5:6 гейма за Зверев и сервис на Григор, германеца имаше два мачбола, които бяха отразени, за да последва подем в играта на българина. В тайбрека Димитров напредна до 5:0, а след това спечели и сета.

Третата част не се различи от другите две и тръгна равностойно, въпреки видимо предимство на моменти за Григор, който не успяваше да се възползва генерално от него, превръщайки го в пробив. Така след 6 пропуснати възможности за пробив, разделени в два гейма за Гришо се стигна до 3:3. Последва пробив за Зверев, който бе затвърден и резултата стана 3:5 за родения в Русия германец. След нов пробив той се поздрави с победата в мача.

След мача публиката аплодира двамата титани за битката, която им представиха, а коментарите в социалните мрежи за нашата първа ракета са само и изключително положителни. Добрата тенденция в играта му е очевидна.

Снимка: Инстаграм профила на Мастърса в Париж


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ