Капитанът на ЦСКА 1948: Не съм в националния отбор заради човек от щаба на Ясен Петров

даниел_наумов

Капитанът и вратар на ЦСКА 1948 Даниел Наумов говори за ситуацията в клуба и разкри защо не е част от националния отбор. В интервю за Спортал той сподели, че не е попаднал сред избраниците на Ясен Петров заради лично отношение на човек от неговия щаб.

„Изиграхме слаб мач срещу Арда. Положителното е, че успяхме да се върнем в мача, след като губихме 0:2 на полувремето. За съжаление обаче едно добро изпълнение на Спас Делев реши мача. Ако стартираме мачовете, както играем вторите полувремена, може да имаме по-добри успехи. Доста треньори се смениха в последно време. С пристигането на Николай Киров мисля, че ръководството намери точния човек. Той е изключителен специалист и професионалист. Държи на дисциплината в отбора. Видя се положителна промяна след неговото идване – спечелихме повече точки отколкото преди той да дойде. Мисля, че ръководството ще му гласува доверие и, когато дойде трансферният прозорец, да направи селекция“.

„Далеч сме от най-високата футболна сцена на национално ниво от доста години. Отборът ще даде всичко, за да зарадва целия народ. Аз съм аут от националния отбор заради лично отношение на даден човек от щаба на Ясен Петров. Не е продиктувано от мое действие или конкретна ситуация. Може би нещо трупано с години, което не мисля, че трябва да засяга интересите на националния отбор. Боли ме, че не съм част от националния отбор в момента. Не съм говорил с Ясен Петров по този въпрос. Не знам дали е запознат със ситуацията. Това ми влияе отрицателно. Резултатите на моя отбор не са добри и това беше използвано, за да не ме извикат в националния отбор. Обяснението, което от щаба са дали към мои треньори, е че не разсмивам достатъчно групата по време на лагери. Да, така е, колкото и абсурдно да звучи. Мисля да покажа с добри игри, че имам място в националния отбор. Не искам да упреквам никого. Казвам нещата такива, каквито са. Уважавам изключително много Ясен Петров. Дебютирах за мъжкия отбор именно под негово ръководство. Надявам се с игрите си да го убедя, че заслужавам място в националния отбор“.

„Витес имаше интерес към мен. Влязоха в конкретни разговори с ръководството на ЦСКА 1948, откъдето обаче не получих зелена светлина. Те предпочетоха да не приемат офертата, въпреки добрите параметри. Ставаше въпрос за добри суми за българския футбол. Има нотка на разочарование. За мое съжаление двете страни не се разбраха помежду си, когато стана въпрос за пари. По време на преговорите бях във връзка с човек от Витес, но след като трансферът пропадна не сме се чували. Аз бях техен първи избор и след като нещата с мен не се получиха, те закупиха друг вратар от Шалке. Казах на ръководството как се чувствам, но те ми обясниха, че много ме ценят и искат да ме продадат за още по-сериозна сума. Споделиха ми, че са искали и през този сезон да бъда част от техния клуб и затова не са искали да се разделят с мен. Продължавам да работя по същия начин, но разочарованието го има, което е напълно нормално.

В личен план се боря за приза “Най-добър вратар на годината”. Най-силна конкуренция виждам в лицето на Георги Георгиев. С отбора се надявам до паузата да спечелим възможно повече точки, за да се издигнем в класирането“, допълни вратарят на ЦСКА 1948.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ