Лудогорец изчерпа лимита си за грешки! Орлите с последен шанс да защитят амбициите си в Лига Европа

лудогорец1

Шампионът на България Лудогорец има последен шанс да защити европейските си амбиции. Тази вечер „Орлите“ гостуват на Брага в четвъртия си мач от група „F“ на Лига Европа. Разградчани се целят в излизане от групата и класиране минимум на 1/16-финалите в турнира. Досега обаче записаха само едно равенство на сметката си, така че сега победата е почти задължителна.

Макар задачата да е доста трудна, тя в никакъв случай не е невъзможна. Лудогорец вече е побеждавал Брага в Португалия. Това се случи преди 4 години отново в Лига Европа, когато възпитаниците на Димитър Димитров-Херо спечелиха с 2:0. сега и двата отбора са доста различни от тогава, но шансове съществуват. За целта обаче разградчани трябва да си припомнят за добрите си игри в началото на сезона в Европа, когато играеха доста по-смело и атрактивно.

Дори и да не победят, „Орлите“ трябва да опитат поне да не загубят мача. Дори и точка може да е важна и да даде надежди на българския тим, стига той да спечели следващите си два мача. Ако не успеят да се класират на първите две места и да продължат на 1/16-финал в Лига Европа, то „зелените“ ще се борят поне за 3-ото място, което ще ги прати на елиминациите в Лигата на конференциите.

Освен всички други сметки, тази вечер Лудогорец ще опита да спре и една негативна серия. Отборът подобри антирекорда на Левски от 12 поредни мача без победа в групи Лига Европа, като вече има 13 и общо 15, ако броим и мачовете от елиминациите. Толкова има и Розенборг, но днес „зелените“ могат да подобрят и този антирекорд, ако не стигнат до победата.

В същото време Брага е изключително силен домакин в турнира. Португалците нямат загуба на свой терен вече 8 поредни мача (5 победи и 3 равенства). Любопитното е, че последната домакинска загуба на отбора в Лига Европа всъщност е срещу… Лудогорец на 19 октомври 2017 г.

Домакините днес не могат да разчитат на контузения Кармо. Треньорът Карлос Карвалял се очаква да заложи на Матеус на вратата и пред него в защита Фабиано, Оливейра, Лейте и Секейра. Медейрош, Мусрати и Кастро ще са триото в средата на терена, а Галено, Орта и Руис ще действат в предни позиции.

Станислав Генчев има доста повече главоболия около състава си. Към трайно контузените Вандерсон и Каули, трябва да прибавим и Са, Недялков и Сантана. Така единайсеторката на „Орлите“ вероятно ще бъде съставена от Кахлина на вратата и Икоко, Пластун, Терзиев и Пинас в защита. Гонсалвеш и Баджи ще са двойката опорни халфове, а Янков ще действа като плеймейкър. Текпетей и Десподов ще бъдат на крилата, а в атака голове ще се чакат от Сотириу.

Вероятни състави:

БРАГА: Матеус, Фабиано, Оливейра, Лейте, Секейра, Мусрати, Медейрош, Кастро, Галено, Орта, Руис

ЛУДОГОРЕЦ: Кахлина, Икоко, Пластун, Терзиев, Пинас, Гонсалвеш, Баджи, Янков, Текпетей, Десподов, Сотириу


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ