Стоичков бесен: Искат да изхвърлят още една легенда

7 Dni Sport02.11.2021
Христо Стоичков

Христо Стоичков направи критичен коментар за решението на президента на Барселона Жоан Лапорта да избере Шави Ернандес за треньор на тима.

„Преди четири месеца Лапорта каза, че Шави още не е подготвен и трябва да натрупа повече опит. Тази сутрин се събужда и заявява, че Шави е най-доброто решение за нашия клуб. Искат да изхвърлят още една легенда през задната врата ли? Защото според мен Шави тепърва ще страда. Той се нуждае от по-подготвени хора около себе си.

Пеп Гуардиола имаше Йохан Кройф, Чики Бегиристайн и Алесанко. Беше всеки ден с тримата. С кого може да седне и да говори Шави? Кой ще му даде положителен съвет? Защото негативни реакции ще има още от първия ден, когато стъпи на стадиона. Като барселонист, аз искам Шави да успее“, сподели Стоичков пред TUDN USA.

Носителят на „Златната топка“ за 1994 г. добави, че през последните години клубното ръководство често се е обръщало към него за съвет за това относно назначението на треньорите, но шефовете на Барса не са се вслушали в неговите предложения, избирайки по-лесни варианти.

„Когато ти поискат съвет или мнение, даваш две или три имена, с които могат да подпишат. В предишните години, когато много се съмняваха във Валверде и Сетиен, дадох имена. Алегри беше свободен, Конте беше свободен, Лоран Блан беше свободен… Всички те са били в големи клубове и са страдали. Ръководството обаче не взе такова решение и подписваше с лесните варианти. Когато не искат да чуят, проблемът си е техен“, заяви Стоичков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ