„Отиваш в Пловдив за Неделев – 1 млн. евро, за Витанов 700 хил. евро, във Варна за Минчев 2 млн. евро“

7 Dni Sport02.11.2021
Мартин Минчев

„Сега малко на трезва глава и след отминалите емоции да си дадем малка равносметка за случващото се в ЦСКА. Всички питат – защо се взимат чужденци, а не българи в отбора.

За мен отговора е много прост и ми е ясно, но на много хора явно не им е… Е ще се опитам да им разясня:

Защото като отидеш при Ботев и кажеш, искаме Неделев, а от там ти отговарят – 1 милион евро! Отиваш при Локо Пд и казваш, искаме Витанов, а от там ти отговарят – 700 000 евро! Отиваш при Черно море и искаш Мартин Минчев, а от там ти отговарят – 2 милиона евро…. Как да вземеш някой, как? Сега разбрахте ли защо се взимат чужденци? Колко са българските футболисти които ще свършат работа в ЦСКА, имат качествата и психиката да играят за отбора?

Всички сега скачат на Стойчо Младенов, но да не би той да си е правил подготовката и селекцията? Той ли събра в отбора Матей, Метс, Лам, Гълъбов – 4 централни защитника + Мено Кох (зимата се връща в игра) и САМО ЕДИН ЛЯВ БЕК – Мазику? Той ли събра Мухар, Юга, Варела, Жеферсон, Кери, Нзила (много от Вас забравиха, че все още е в отбора) и дори Вион – 7 вътрешни халфове и САМО ЕДНО ЧИТАВО КРИЛО – Йомов? Всички питат защо не играе Калоян Кръстев… да и аз това питам, но къде да го пусне, като Кайседо не спира да вкарва засега (дано така и да продължава), а те са на една позиция? Съвсем скоро се очаква и завръщането в игра на Бисмарк Чарлс… Просто селекцията не е правена с акъл и са събрани много играчи на една позиция, а в същото време няма други на ключови позиции. Сигурен съм, че това нещо ще се поправи през зимната пауза, но просто трябва да имаме малко търпение.

Аз вярвам, че Стойчо е правилния избор и ще ни зарадва, но и ние трябва да се замислим с какво допринасяме за това? Всички знаем да искаме и да мрънкаме, но когато трябва да се действа, виждаме резултата.“

От Фейсбук профила на Тихомир Тонев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ