Зимната селекция в Левски

7 Dni Sport01.11.2021
Левски - Септември Симитли, Иван Горанов, Марин Петков

Левски изигра най-слабия си мач след завръщането на Станимир Стоилов и загуби във Варна от Черно море. Двубоят на „Тича” е показателен за нивото на голяма част от футболистите в този отбор и трябва да послужи като ясен сигнал към ръководството на клуба в лицето на Наско Сираков, както и към основния спонсор на „сините”.

На Левски му липсва класа. Това е видно с просто око. Мъри безспорно може да изстиска максимума, че дори и повече от своите футболисти, но на моменти просто няма какво да направи. Именно тогава ясно си личи колко лимитирани играчи има в съблекалнята на „Герена”. За да се вдигне нивото на столичния гранд е нужна селекция. Нужни са двама-трима класни футболисти през зимата. А класата определено струва пари.

През последната година и половина на „Герена” бяха привлечени куп нови футболисти. Повечето – пълен провал. През миналия сезон Левски разполагаше с цели шестима нападатели! Нещо недопустимо за отбор във финансова криза! Сега едно е сигурно – Мъри няма да си позволи подобен лукс. Самият той винаги е казвал, че не обича да работи с голяма група от играчи. Не му е и нужна, дори да води отбор, играещ в груповата фаза на евротурнирите. Още по време на „Синята приказка” показа, че може да свърши отлична работа с 16-17 футболисти и няколко юноши, които да развива.

Сираков и основният спонсор трябва ясно да си дадат сметка каква перспектива се открива пред Левски. На „Герена” вече е най-добрият български треньор и последен шанс за спасение на клуба. Те са длъжни да му осигурят пари за няколко качествени футболисти. За да може Левски още отсега да гради отбор, който следващия сезон да се бори за титлата и да опита пробив в Европа. Освен това шансът за прекратяване на сушата без трофей още този сезон е все по-реален. Без да подценяваме Септември, но Левски е само на два мача от финала. А с Мъри начело и две-три нови попълнения определено би бил фаворит срещу всеки от останалите отбори в турнира.

Левски трябва да се подсили с футболисти, избрани от Стоилов и готови да се усъвършенстват с неговия правилен футбол. В момента в отбора има прекалено много такива, на които им е късно затова. И не е никак трудно да посочим за кои става дума. Само един поглед на гола на Черно море, дошъл след изпълнение на тъч, маркиране на някакви действия в центъра на терена от един от националите в отбора и невероятна глупост на Драган Михайлович, е достатъчен. Освен това думите на Стоилов след края на мача също са показателни. Той отчете, че централните защитници трябва по-често да участват във фаза атака и фланговете да заработят.

Левски има крещяща нужда от класа. Такава на терена. От трима футболисти поне на нивото на Георги Миланов. Да ги набави – това трябва да е основната цел на ръководството на „сините“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ