Тежки наказания за ЦСКА и Локомотив Пловдив

7 Dni Sport01.11.2021
ЦСКА - Локомотив Пловдив, Карло Метс, Георги Йомов

Напрежението между феновете на ЦСКА и Локомотив Пловдив ескалира още преди началото на двубоя между двата тима.

Всичко започна когато привърженици на пловдивчани избягаха от своя сектор и атакуваха запалянковци на „червените“, настанени в съседния Сектор А. Двете страни се замеряха със седалки и всевъзможни предмети, сред които метли и лопати за сняг, а между тях стояха стюардите. Видели обаче какво се случва в отсрещната страна на стадиона феновете на ЦСКА от Сектор Г нахлуха и през пистата стигнаха до агитката на Локомотив Пловдив. Настана тотален хаос, като се отвори една от вратите на трибуната, където боят беше повече от сериозен. В един момент фен на Локо Пд хвана хвърлена лопата и замери с нея привърженик на „червените“, като тя мина на опасна близост от полицай, влязъл в сектора, пише „Мач Телеграф“.

Това не е първи път, когато агитките на двата отбора стигат до бой директно на стадиона. През 2017 г. на мач в пловдивския парк „Лаута“ се стигна до сблъсъци между ултрасите на двата тима на пистата пред централната трибуна на стадион „Локомотив“. Тогава в основата на мелето беше фенът на Спартак Москва Максим Тук.

Възможно е и ЦСКА и Локо Пд да бъдат лишени един мач от публика, като заседанието на Дисциплинарната комисия на БФС е във вторник.

Това бе второ сбиване на фенове от началото на сезона, след като на 27 септември агитките на Локо Сф и Славия си спретнаха меле на Националния стадион „Васил Левски“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ