Локомотив София и Ботев Пловдив не се победиха

7 Dni Sport30.10.2021
Локомотив София - Ботев Пловдив,

Локомотив София и Ботев Пловдив завършиха 0:0 в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. И двата отбора играха атакуващо – отправиха 16 точни удара, но до гол така и не се стигна. Огромна заслуга за „сухите“ мрежи имаха вратарите Александър Любенов и Георги Аргилашки. След последния съдийски сигнал Реда Рабей си изпусна нервите и влезе в разправия с играчи на домакините, но в крайна сметка напрежението беше потушено с жълтия картон, който му бе показан от рефера Драгомир Драганов.

Двата отбора влязоха доста активно в двубоя и още в 4-ата минута гостите можеха да открият резултата. Емануел Току пусна страхотен извеждащ пас към Маркиньос в наказателното поле, но вратарят Любенов се намеси отлично и с помощта и на Крачунов опасността бе предотвратена.

Пропускът стресна домакините, които станаха още по-агресивни и подложиха гостите на напрежение. В 10-ата минута Виржил Пинсон от корнер пусна топката към „забравения“ Александър Александров около точката на дузпата, но крилото на Локо Сф шутира неточно. 60 секунди по-късно Селсо Рапосо проби отдясно и намери Виржил Пинсон в наказателното поле. С едно докосване той предостави чудесна топка на Октавио, но Аргилашки с блестяща реакция спаси.

Гостите получиха подарък от вратаря Любенов в 14-ата минута, но не се възползваха от него. Стражът на Локо Сф сгреши, след като бе пресиран от Маркиньос и топката отиде в Антоан Баруан. Нападателят на Ботев върна към Маркиньос, но Любенов се реваншира с чудесна намеса и спаси удара му.

Гредата пък попречи на домакините да поведат в 27-ата минута. Поредното добро слизане на Селсо Рапосо по десния фланг завърши с хитър пас зад отбраната, където изскочи Октавио. Ударът на бразилеца обаче срещна напречната греда на вратата на Аргилашки. До почивката добри възможности се откриха и пред двата отбора, но Мики Орачев и Антоан Баруан не показаха точен мерник, а удар на Тодор Неделев от фаул бе спасен от Любенов.

Домакините започнаха по-добре втората част и пропуснаха две изгодни положения в първите пет минути. Най-напред Виржил Пинсон надигра бранителите на пловдивчани и шутира до дясната греда на Аргилашки, който обаче внимаваше и изби. Малко след това нова атака на „червено-черните“, в която отново беше замесен Пинсон, завърши с опит за техничен прехвърлящ удар на Александров. Стражът на Ботев обаче показа класа и запази вратата си „суха“.

В 64-ата минута Александър Александров изскочи очи в очи с вратаря на гостите Аргилашки, но не успя да го преодолее, а после бе маркирана и засада. Видеоповторенията обаче показаха, че футболистът на Локо Сф е бил в редовна позиция. Три минути след това Тодор Неделев получи топката пред дъгата на наказателното поле и шутира с левия крак, но Любенов изби в корнер влизащата под гредата топка.

Резервата на „канарчетата“ Димитър Тонев бе близо до гола в 69-ата минута, след като отблизо засече с глава центриране от корнер, но ударът му не намери очертанията на вратата. 10 минути след това Виржил Пинсон отново бе неуловим за „канарчетата“, а индивидуалната му акция завърши с техничен диагонален шут, който обаче не намери целта. В заключителните минути Александров от пряк свободен удар не успя да затрудни Аргилашки, същото направи и Тодор Неделев на отсрещната врата.

След последния съдийски сигнал Реда Рабей влезе в пререкание с играчи на домакините и получи жълт картон. На терена влязоха хора и от двата щаба и напрежението бързо беше потушено.

„Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ